NEPOSLUŠNI ZASTUPNIK

Jambo: Nema tog lidera koji bi se mene odrekao

 Željko Tutnjević/Cropix

Metković - U strahu su velike oči – tim riječima Stipo Gabrić Jambo, saborski zastupnik i gradonačelnik Metkovića, odgovara na jučerašnju odluku Županijskog odbora HSS-a kojim je raspušten Gradski ogranak Metković.

Gabrić drži kako se predsjednik Županijske organizacije HSS-a, Ivo Mujo, pribojava predstojeće Izborne skupštine koja će se održati 5. prosinca. Još uvijek se čeka imenovanje stranačkog povjerenika za Metković koji ima zadaću ponovno ustrojiti ogranak, a takvo što je teško organizirati i provesti do Izborne skupštine. Ipak, Gabrić se nada kako će cijeli slučaj 'pasti' na Predsjedništvu stranke koje se sastaje u Zagrebu, 23. studenoga.

- Ja sam saborski zastupnik. Uvjeren sam da HSS ima mudro Predsjedništvo i mudrog predsjednika koji će donijeti ispravnu odluku. Ne postoji nijedan politički lider koji bi se odrekao Stipe Gabrića Jambe koji bi se odrekao njegovih dvije, tri tisuće članova HSS-a – izjavio je Jambo.

Iva Muja naziva destruktivcem koji je, poručuje saborski zastupnik, upravo „zahvaljujući Stipi Gabriću Jambi postao državnim tajnikom“. Tvrdi kako niti jednu odluku, pa ni samostalno nastupanje na županijskim izborima u svibnju, nije donio bez znanja predsjednika HSS-a Josipa Friščića. U prikupljanju potpisa za Milana Bandića, unatoč stavu stranke kako u ovoj fazi kampanje neće dati podršku niti jednom predsjedničkom kandidatu, Jambo ne vidi ništa sporno.

- Ja sam slobodan čovjek, ovo je država slobodnih ljudi. Ustavom mi je zagarantirano da mogu glasovati za koga hoću. (...) Milan Bandić je bio moj prijatelj, to je sada i bit će ubuduće. Ničim nisam zloupotrijebio amblem HSS-a, pa da sam pod njim lobirao i prikupljao potpise za Bandića. Prikupljali smo ih ja i moji prijatelji, i na te sam potpise ponosan – rekao je Gabrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 18:41