SLOBODA GOVORA

Jakovčić: Glas Istre od županije može dobiti samo moralnu podršku

Zagreb, 281009.Banski dvori.Dolazak koalicijskih partnera na konzultacije kod premijerke Jadranke Kosor.Na slici: Ivan Jakovcic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

PULA – Glas Istre može računati na pomoć Istarske županije, ali ne financijsku, već onakvu kakvu primjerice pružamo ili smo pružali Uljaniku, TDR-u ili Cimosu. Dakle prije svega moralnu – ustvrdio je na konferenciji za novinare istarski župan Ivan Jakovčić komentirajući stanje u istarskom dnevnom listu.

Kazao je i kako je on sigurno u posljednjih 20 godina najnapadanija osoba u Glasu Istre, „ali neovisno o tome osobno želim da Glas Istre rasčisti svoju situaciju, financijsku, moralnu i kadrovsku“.

– Glas Istre je privatna kuća i iz županijskog proračuna niti jedna kuna nije niti će biti isplaćena, a njihovo poslovanje s javnim tvrtkama moraju rasčistiti – kazao je župan Jakovčić.

Potvrdio je da se potkraj prošlog tjedna susreo s Dankom Končarom, koji posredstvom Mirka Cetinskog ima 30 posto vlasništva u Glasu Istre i Albertom Faggianom, vlasnikom 12 posto dionica, „ali samo kao posrednik među njima dvojicom i njihova međusobna upoznavanja“.

Ivan Jakovčić nije želio odgovoriti na pitanje portala iPress o odgovornosti za pozajmice javnih poduzeća, pa i Veletržnice ribom, privatnom mediju Glas Istre.

– Vi lažete i posljednjih ste nekoliko dana napisali toliko laži da vam nemam što odgovarati. Vi ste smeće, nemam drugog izraza, osim smeća – rekao je Jakovčić ne odgovorivši na pitanje je li zaista Veletržnica ribom koja se financirala i sredstvima Europske unije pozajmila novac Glasu Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:38