REAKCIJA NA PROZIVKE

Jadranka Kosor odgovorila na prozivke iz Srbije: ‘Vučić s pušketinom iznad Sarajeva, forever‘

‘Šokantno je, a to sam govorila uvijek, da je njegova stranka primljena u Europsku pučku stranku‘
Jadranka Kosor


 
 Srdjan Vrancic/Cropix

Bivša predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u srijedu je na Twitteru napisala da od predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca očekuje da osudi nasilje nad građankama i građanima Beograda te da od predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića očekuje da ta stranka pokrene postupa za isključivanje Srpske napredne strane (SNS) iz Europske pučke stranke.

"Očekujem da vladajući M.Pupovac koji je stajao uz Vučića dok je taj uspoređivao RH s Hitlerovom Njemačkom, osudi nasilje nad građankama i građanima u Beogradu. A da predsjednik HDZ-a pokrene postupak za isključivanje Vučićeve stranke iz EPP-a", napisala je Kosor te se kasnije u raspravi s drugim korisnicima nadovezala na konstataciju jednog da je Pupovac "pouzdani stajač". "Da. I tako desetljećima. Umjesto da uđe u Vladu i rješava problema. Ovako uvijek može kukati", napisala je Kosor.

Taj je Kosoričin tweet evidentno primijetio predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić te je na konferenciji za medije na njega i reagirao. "U svim zemljama Europe policije su deset puta oštrije reagirale. A ovdje je policija šutila, šutila i čekala. Znaju oni to sve. Za mene je samo interesantno kako se pronađu podržati one najgore. One koji se ne libe kazati da su Hitlerovi simpatizeri. I njih će podržati samo da napakoste Srbiji. Podsjetit ću vas na tekst Davora Ive Stiera koji je rekao da problemi za njih počinju kad Vučić dođe na vlast. Neka oni rade svoj posao. Inače, gadosti koje sam pročitao u hrvatskim medijima samo vam pokazuje kolika je koordiniranost u napadima na našu zemlju. Vi se pitajte zašto je to tako", rekao je predsjednik Srbije.

Gostujući na televizijskoj postaji Pink, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će "pobijediti usprkos tome što netko hoće prekrajati vlast u Srbiji". "To se Srbiji neće dogoditi. Ajmo svi zajedno protiv korone, borimo se zajedno, imamo opremu, testove... Nema više "ja se borim protiv korone a vičem Kosovo i tražim podršku EU i, što je najgore, dobijem podršku EU", rekla je Brnabić. "Svatko neka priča što želi. neka priča Kosor, što više kažu ljudi, to su više rekli o sebi. Može svaka šuša da kaže o Srbiji, i koliko testiramo i kako naša policija treba da se bori protiv narodnih patrola... "

Brnabić je potom komentirala istupe slovenske europarlamentarke Tanje Fajon te bosanskohercegovačke povjerenice Vijeća Europe za ljudska prava Dunje Mijatović. "Neka je i Dunja Mijatovic stala iza njih, što, je li trebalo da ih pustimo u Skupštinu?! Ja sam na kraju svog mandata i baš me briga šta kažu i Tanja Fajon i Dunja Mijatović... ali da netko tko treba biti u Savjetu Europe za ljudska prava kaže da je policija bila prenasilna prema ljudima koji organiziraju narodne patrole?! Je li to ta Europska unija? I da je crni vrag, samo da je protiv Vučića, svi su prihvatljivi. Sad vidimo i ko bi podržao one koji su za izdaju Kosova. Dakle, Vučić je izdajnik jer hoće razgovarati sa svima, jer želi sačuvati mir u regiji? E, pa ja sa njima razgovarati neću. Ja budala nisam. Policija je trebala sačuvati ustavni poredak, a ne raditi kako kažu (Tonino Picula), Tanja Fajon ili Savjet Europe."

Kosor je potom preko Twittera upozorena da se njezino ime spominje pa se ponovno uključila u raspravu o neredima u Beogradu. "Čujem da me razni vučićevci prozivaju zbog tvita o Vučiću i njegovima. Šokantno je, a to sam govorila uvijek, da je njegova stranka primljena u Europsku pučku stranku, a zločinac (Veselin) Šljivančanin organizirao mu je skupove. Vučić s pušketinom iznad Sarajeva, forever", napisala je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:40