SASTALO SE PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Jadranka Kosor obavijestila HDZ-ovce: Dobili smo poziv za sastanak s izaslanstvom Komunističke partije Kine

Zagreb, 270212.Trg sv Marka, Hrvatski Sabor.Bivsa premjerka i predsjednica HDZ-a, Jadranka Kosor, odrzala je tiskovnu konferenciju sa svojim suradinicima i bivsim ministrima Durom Popijacem i Brankom Bacicem. Tema tiskovne konferencije je bila rad vlade Zorana Milanovica.Na slici: Jadranka Kosor.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Članovi HDZ-a s mjesečnim primanjima do 3000 kuna plaćat će članarinu od pet kuna mjesečno, a ostali 10 kuna, s time da bi dužnosnici i dalje mjesečno stranci davali tri posto primanja. Takvu odluku u srijedu je prihvatilo Predsjedništvo HDZ-a i predložit će ju na usvajanje Središnjem odboru, piše Vjesnik .

Plaćanje članarine u HDZ-u za one koji nisu dužnosnici trenutno nije obvezno tako da je prema podacima za 2010. HDZ od članarina godišnje zaradio 2,1 milijun kuna, što je pet posto od ukupno 43,8 milijuna prihoda. Čak 90,8 posto prihoda ili 39,7 milijuna kuna HDZ je te godine ostvario iz državnog i lokalnih proračuna temeljem broja saborskih zastupnika i vijećnika u lokalnoj samoupravi. HDZ prema službenim podacima ima oko 220.000 članova tako da bi uz nova pravila o članarini prihodi po toj osnovi trebali biti znatno veći.

Predsjedništvo je razmotrilo i izvješće radne skupine koju je prošlog tjedna imenovalo Nacionalno vijeće kako bi razmotrila zaključke Visokog časnog suda vezane uz odbijanje zahtjeva za članstvo onih koji su poželjeli vratiti se u HDZ, iako su u međuvremenu bili članovi drugih stranaka, piše Vjesnik .

- Zaključke ćemo predložiti Nacionalnom vijeću na usvajanje. Radna skupina je razmatrala i tumačila Statut i postupovnik o radu Suda i nikavih tu senzacionalnih odluka nema i vjerujem da prijepora o tome neće biti, izjavila je Kosor. Po njenim riječima, sjednica Predsjedništva odvijala se u "zaista dobrom ozračju".

Novinare je izvijestila i o pozivu koji je HDZ dobio od Centralnog komiteta Komunističke partije Kine da se održi sastanak izaslanstva dviju stranaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:41