‘IDIOTSKI POTEZ‘

Izraelsko ministarstvo komentiralo Milanovićeve izjave: ‘Ovo što govori hrvatski predsjednik je nečuveno‘

Spornu izjavu dao je odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova

Zoran Milanović

 Marko Todorov/Cropix

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, dok su istovremeno zahvalili premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi na jasnoj podršci.

- Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta, navodi se u objavi Liora Haiata, glasnogovornika izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

Nadalje zahvaljuje hrvatskom premijeru na riječima potpore Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima, kako stoji u objavi.

Milanović je spornu izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

- Mislim da je to jedan idiotski potez, iako imaju moje simpatije. Nema drugim zastavama mjesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO-a ili EU nisu iste. Koja je zastava sljedeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska. Idiotizam ima više konotacija, to ne radiš - rekao je tad predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:21