SASTANCI U JERUZALEMU

Izraelski predsjednik Isaac Herzog i premijer Benjamin Netanyahu susreli se s Draganom Primorcem

Dobri odnosi Izraela i Hrvatske velikim su dijelom zasluga mog dugogodišnjeg prijatelja prof. dr. Dragana Primorca, rekao je Netanyahu

Dragan Primorac i predsjednik Knesseta Amir Ohana

 Privatni Album/

Tijekom dvodnevnog posjeta Izraelu, prof. dr. Dragan Primorac se susreo s predsjednikom Izraela Isaacom Herzogom, premijerom Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom Knesseta Amirom Ohanom.

Tijekom razgovora s Draganom Primorcem, predsjednik Herzog je posebno istaknuo odlične bilateralne odnose Izraela i Hrvatske, a Primorac ga je upoznao s nizom hrvatsko-izraelskih gospodarstvenih i znanstvenih projekata među kojima i suradnja hrvatske Specijalne bolnice Sv. Katarina s izraelskim partnerima, posebice u području personalizirane medicine.

Razgovoru premijera Netanyahua, i Dragana Primorca prisustvovao je i predsedavajući Savjetodavnog odbora Hrvatsko-izralskog poslovnog kluba Moti Giladi. Utjecaj Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba na razvoj bilateralnih odnosa je golem, a klub je osnovao 2010. godine Dragan Primorac uz potporu Nobelovca Shimon Peresa, bivšeg izraelskog predsjednika.

Nakon duljeg razgovora s predsjednikom izraelskog parlamenta (Knesseta) Amirom Ohanom, Primorac je prisustvovao i djelu zasjedanja sjednice Knesseta.

Domaćini su posebno zahvalili Draganu Primorcu na višegodišnjem prijateljstvu, te golemom doprinosu razvoja odnosa Izraela i Hrvatske kao i na potpori židovskom narodu. Tijekom susreta istaknut je značaj knjige "Staze pravednika – priče o herojstvu, humanosti i nadi”, američkog političkog stratega Arija Mittlemana koji je cijelo poglavlje posvetio životu i radu prof. dr. Dragana Primorca.

Drugog dana posjeta Izraelu, prof.dr. Primorac se susreo s ministrom vanjskih poslova Elijem Cohenom, ministrom nacionalne sigurnosti Itamarom Ben-Gvirom i ministrom kulture Mikijem Zoharom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:19