GLASAČI, OPREZ!

Izborna prognoza vremena: METEOROPATI, najbolje vam je glasati ujutro

ZAGREB - Na dan izbora, diljem Hrvatske temperature će biti nešto više nego proteklih dana, a birače u Dalmaciji moglo bi zasmetati jako jugo.

U Zagrebu će od otvaranja birališta do 11 sati biti između 10 i 13 stupnjeva. Najbolje vrijeme za izvršavanje građanske dužnosti je između 12 i 17 sati, kada je očekivana temperatura od 11 do 13 stupnjeva. Oni koji na birališta odluče izaći nakon 17 sati trebaju znati da temperatura neće preći 12 stupnjeva.

U Splitu olujno jugo

U Splitu će cijeli dan biti između 13 i 14 stupnjeva Celzijusovih, ali će umjereno jugo na udare postati olujno. Slično je i u Rijeci, gdje je najviša dnevna temperatura 12 stupnjeva. Tijekom jutra bit će 10, od podneva do 17 sati 11 stupnjeva, a najviše će biti između 17 sati i zatvaranja birališta, kada se očekuje 12 stupnjeva.

FOTO GONG zaprimio 15 dojava o kršenju izborne šutnje: Svećenik s oltara savjetovao za koga glasati

Birači iz Osijeka zacijelo će u manjem broju glasovati tijekom jutra, kada će temperatura biti između 6 i 11 stupnjeva. Zatoplit će već oko podneva, pa će od 12 sati do zatvaranja birališta biti između 9 i 11 stupnjeva.

Ogrtač za iznimke

Biometeorološke će prilike biti nepovoljne, što će meteoropatima uzrokovati glavobolju, razdražljivost i slabiju koncentraciju. Što se odijevanja za izbore tiče, diljem zemlje bit će hladno, pa se preporuča osim odijela odjenuti i kaput. Iznimka su 1., 8. i 10. izborna jedinica, gdje je na odijelo dovoljno odjenuti ogrtač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 04:54