BIRAJU GRADONAČELNIKA

IZBORI U VUKOVARU Do 16 sati na birališta izašlo više birača nego u prvom krugu. Može li Sabo iznenaditi?

Vukovar, 150614.Na izborima za Gradsko vijece grada Vukovara pobjedio je HDZ, a u izbor za gradonacelnika Vukovara u drugi krug ulaze Ivan Penava iz HDZ-a i Zeljko Sabo kao nezavisni kandidat.Na fotografiji: Zeljko Sabo, nezavisni kandidat rezultate izbora cekao je u prostorijama vukovarskog SDP-a.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX / copyrighted

VUKOVAR - Do 16 sati, u drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Vukovara, koji se danas održavaju u tome gradu, izašlo je 9.435 odnosno 34,74 posto birača što je 506 birača više nego u prvom krugu izbora, izvjestilo je vukovarsko Gradsko izborno povjerenstvo.

Izlaznost birača povećana je i u odnosu na prošlu godinu kada se vukovarski gradonačelnik birao na redovitim lokalnim izborima. Tada je do 16 sati glasovalo 9.079 odnosno 32,73 birača.

U popisu birača Grada Vukovara nalazi se 27.148 birača koji na 32 biračka mjesta glasuju za jednog od dvojice gradonačelničkih kandidata koji su u prvom krugu dobili najveći broj glasova - Ivana Penavu (HDZ) iz koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ i Željka Sabu (SDP), koji je na izbore izašao kao neovisni kandidat.

U izbornoj utrci za gradonačelnika Vukovara, najviše glasova u prvom krugu izbora održanim prije dva tjedna, dobio je Ivan Penava za kojeg je glasovalo 6.539 odnosno 47,4 posto birača dok je Željko Sabo osvojio 5.021 odnosno 36,4 posto glasova birača.

Birališta se zatvaraju u 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:43