OBLJETNICA ROĐENJA

Izaslanstvo HDZ-a odalo počast Franji Tuđmanu na Mirogoju: Položili vijence i zapalili svijeće

Ranije su ovu obljetnicu obilježili i ispred rodne kuće dr. Tuđmana u Velikom Trgovišću...
 Damir Krajac/CROPIX

Izaslanstvo HDZ-a u subotu je na zagrebačkom groblju Mirogoj odalo počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske i stranke dr. Franji Tuđmanu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.

HDZ-ovo izaslanstvo, predvođeno predsjednikom stranke i Vlade Andrejom Plenkovićem, je uz grob svoga utemeljitelja i prvog predsjednika države položilo vijence i zapalilo svijeće.

image
Damir Krajac/CROPIX

Ranije su ovu obljetnicu obilježili i ispred rodne kuće dr. Tuđmana u Velikom Trgovišću, gdje je Plenković izjavio da je Tuđman najveći hrvatski državnik u povijesti.

"Sve ciljeve koje je predsjednik Tuđman zacrtao u svom govoru u Hrvatskom saboru 30. svibnja 1990. godine nakon prvih demokratskih izbora mislim da je ostvario, a na nama je da to poboljšamo u novim međunarodnim okolnostima, novim gospodarskim okolnostima i novim globalnim izazovima, sve ono što je u našoj generaciji da učinimo dobro za hrvatsko društvo i hrvatske građane. Hrvatski velikan i po meni najveći hrvatski državnik u povijesti", rekao je.

image
Damir Krajac/CROPIX

U prigodi 100. obljetnice Tuđmanova rođenja prijepodne će biti održan i znanstveno-stručni skup "Uvijek i sve za Hrvatsku" u Narodnom domu HAZU, a navečer i svečanost u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:40