GORAN KOMLENAC

Iza poginulog vatrogasca ostali supruga i dvoje male djece: ‘Živi u srcima onih koje je spasio‘

Dubrovački vatrogasci jutros teško pronalaze riječi kojima bi opisali Gorana, plaču

Goran Komlenac

Dubrovački vatrogasci probdjeli su prošlu noć. Ugasili su požar, ali izgubili su prijatelja i kolegu. Goran Komlenac (42), jedan od vatrogasaca s najduljim stažem u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vatrogasci, izgubio je život dok se s još stotinjak kolega vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije borio s vatrom koja je divljala otvorenim prostorom na području Orašca – Gromače kod Zatona Dubrovačkog.

Goran je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece, jedno dijete staro tri godine, drugo tek tri mjeseca.

Požar je izbio u nedjelju poslijepodne, Goran je sa svojim dečkima prvi došao na požarište. Kako je došlo do ove tragedije tek se treba istražiti.

Dubrovački vatrogasci jutros teško pronalaze riječi kojima bi opisali Gorana, plaču.

Njegov neposredni zapovjednik Stijepko Krilanović, kaže da je bio najspremniji vatrogasac u postrojbi.

- Redovno se natjecao na Fire Combat vatrogasnom natjecanju po cijeloj Europi. Sasvim je bio posvećen svom poslu i obitelji, bio je i predsjednik našeg sindikata, borio se za prava vatrogasaca. O njemu sigurno možete sve najbolje napisati bez i trunke pretjerivanja - rekao je za Jutarnji zapovjednik Krilanović.

Od Gorana Komlenca prijatelji se i kolege cijelo jutro opraštaju na društvenim mrežama, kažu da im se ovakva tragedija još nikad nije dogodila.

- Obranili smo kuće, izgubili smo kolegu – tužni su.

Goran Komlenac profesionalni je vatrogasac bio 21 godinu i dva mjeseca, a i prije toga se s vatrom borio kao član DVD-a Orašac.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut Goranovoj obitelji, kolegama i prijateljima uz poruku da "vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio".

Vatrogasci su tijekom noći požar stavili požar pod kontrolu, ali su cijelu noć osiguravali požarište. Vatra je zahvatila 87 hektara, u pomoć vatrogascima stigla su i četiri kanadera. Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao je danas kako je požar nezgodan jer je u pitanju gusta borova šuma. Cijelo vrijeme posao im je otežavao jak vjetar.

Sućut premijera i predsjednika Sabora u povodu stradavanja dubrovačkog vatrogasca

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su u ponedjeljak izraze sućuti u povodu smrti vatrogasca Gorana Komlenca koji je u nedjelju smrtno stradao kod Dubrovnika prilikom obavljanja dužnosti.

"S velikom žalošću primio sam vijest da je jučer u gašenju požara smrtno stradao Goran Komlenac, cijenjeni dubrovački vatrogasac. Izražavam najdublju sućut i poštovanje njegovoj obitelji te Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, djelatnicima JVP Dubrovački vatrogasci i članovima DVD Orašac", napisao je Plenković u poruci sućuti na Twitteru.

Jandroković je u brzojavu sućuti obitelji naveo da je s velikom žalošću primio vijest o smrtnom stradavanju Gorana Komlenca prilikom gašenja požara kod Zatona Dubrovačkog.

"U ovim teškim trenucima za Vas, kao i za cjelokupno hrvatsko vatrogastvo, u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te osobno izražavam Vam iskrenu sućut i duboko suosjećanje", naveo je Jandroković.

Istaknuo je da hrvatski vatrogasci svakodnevno iskazuju svoju požrtvovnost i hrabrost u nesebičnom pomaganju drugima, a tragičan gubitak gospodina Komlenca još je jednom nažalost ukazao na svu opasnost, težinu i odgovornost vatrogasnog posla.

"Cjelokupna vatrogasna zajednica, kao i građani Dubrovnika i dubrovačko-neretvanske županije, zasigurno će se sjećati Gorana Komlenca kao čovjeka koji se iz ljubavi prema bližnjima predano davao u cilju zaštite njihovih života i imovine. Na tome mu izražavamo trajnu zahvalnost svih nas", napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.

Komlenac je smrtno stradao prilikom gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca - Gromače kod Zatona Dubrovačkog. Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku.

Požar je u ponedjeljak stavljen pod kontrolu, ali je i dalje aktivan.

U gašenju požara koji je buknuo u nedjelju oko podneva iznad dubrovačkog naselja Orašac sudjeluje 101 vatrogasac s 26 vatrogasnih vozila iz IVP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i JVP Dubrovačko Primorje te nekoliko lokalnih DVD-ova.

Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na 87 hektara površine, a uz zemaljske snage glasila su ga četiri kanadera. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 21:46