ČLAN HDSSB-a

IZ SABORA RAVNO U UPRAVU DRŽAVNE TVRTKE Nova karijera Josipa Salapića, bit će direktor: Odlučio sam da ne želim sjediti, mahati nogama i primati plaću

Josip Salapić
 Davor Pongračić / CROPIX

Josip Salapić, dojučerašnji saborski zastupnik HDSSB-a, nakon gubitka saborskog mandata vraća se na radno mjesto u Hrvatsku poštu iz koje je otišao 2012.

Nakon što je ušao u Sabor, Salapić je do tada bio izvršni direktor Središta pošta Osijek i savjetnik predsjednika Uprave HP-a, a osvajanjem saborskog mandata je svoj ugovor na neodređeno vrijeme u HP-u stavio u mirovanje. S obzirom na to da na zadnjim izborima nije uspio ponovno ući u Sabor, Salapić je odlučio aktivirati svoj ugovor u Pošti.

- Kada sam odlazio iz Hrvatske pošte, sukladno Zakonu o državnim dužnosnicima stavio sam u mirovanje ugovor koji ću sada aktivirati iako imam pravo na saborsku plaću još 6+6 mjeseci. No, odlučio sam da ne želim sjediti, mahati nogama i primati plaću nego ću se vratiti na posao. Mandat u Saboru mi je istekao 14. listopada i imam rok od 45 dana u kojem mogu aktivirati ugovor u Pošti - rekao nam je Salapić, potvrdivši da se seli u Zagreb, jer će mu tamo biti novo radno mjesto.

- Tvrtka će me kao diplomiranog pravnika rasporediti na novo radno mjesto - dodao je.

Prema neslužbenim informacijama, Salapić će biti dio uprave Hrvatske pošte, odnosno direktor jednog od njezinih sektora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:59