PALA ODLUKA

Ivan Turudić je izabrao, evo tko će biti novi v.d. ravnatelja USKOK-a

Najpoznatiji predmet koji trenutno vodi Mišković je onaj protiv Zdravka Mamića

Sven Mišković

 Damir Krajac/Cropix

Ivan Turudić, novi glavni državni odvjetnik, za novog vršitelja dužnosti ravnatelja USKOK-a imenovao je Svena Miškovića, dosadašnjeg zamjenika v. d. ravnateljice USKOK-a Željke Mostečak.

- Velika je čast i ukazano povjerenje, nastavljamo daljnju suradnju u predmetima koji su u tijeku i u budućnosti - rekao je kratko Mišković danas novinarima.

Najpoznatiji predmet koji trenutno vodi Mišković je onaj protiv Zdravka Mamića i drugih optuženika na osječkom Županijskom sudu, a njegova specijalnost su upravo predmeti gospodarskog kriminaliteta.

Neslužbeno se doznaje da će Mišković i dalje voditi slučaj Zdravka Mamića te da će njegovu dosadašnju poziciju preuzeti Petra Parlov koja postaje voditeljica Odjela tužitelja, dok će prvi zamjenik i dalje biti Krešimir Ostrogonac.

image

Sven Mišković

Damir Krajac/Cropix

Turudić je u ponedjeljak preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika i na konferenciji za novinare najavio skore razgovore s Uskokom, županijskim i općinskim državnim odvjetništvima, ali i ministrom pravosuđa.

I prije stupanja na dužnost najavio je da će mu jedna od prioriteta pronaći "unutar kuće" ravnatelja specijaliziranog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminaliteta, Uskoka, kojega vodi vršiteljica dužnosti Željka Mostečak od ostavke bivše ravnateljice Vanje Marušić u travnju prošle godine.

Govoreći o USKOK-u, Turudić je u ponedjeljak naglasio da mu je cilj približiti USKOK i Državno odvjetništvo jer je to, kako ističe, važno za rad obje institucije.

Dodao je kako smatra da bi se USKOK trebao baviti puno manjim brojem predmeta, kao i da mnoge predmete mogu raditi niža državna odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 14:46