FULIRANTI

Ivan Todorić je suvlasnik organizatora Fuliranja: Ovo mu nije prva akvizicija u ugostiteljstvu

Ivan Todorić od 2012. je suvlasnik i tvrtke Pet-it-duo koja u Zagrebu drži lanac Good Food.

Ivan Todorić

 Boris Kovacev/Cropix

Ivan Todorić, nekoć predsjednik NO-a Agrokora i mlađi sin osnivača Agrokora Ivice Todorića, jedan je od ovogodišnjih sajmenih fuliranata; njegova tvrtka Mia sol d.o.o. sa sedam tisuća kuna postala je 35-postotni suvlasnik agencije Kokoš ili jaje, organizator Fuliranja, otkrio je novi portal zagrebi. Tvrtka Kokoš ili jaje ima već desetogodišnju tradiciju ponude hrane na zagrebačkom adventskom sajmu, počeli su u Tomićevoj, preselili se u Kurelčevu, a potom na Zrinjevac.

Kako je nova gradska vlast raskinula s konceptom Adventa iz mandata Milana Bandića, radikalno smanjila broj lokacija i izbacila Zrinjevac iz igre, ove godine Fuliranje nije dobilo gradsku lokaciju pa su osvanuli na novoj, terasi Oleander hotela Esplanade. Ivanu Todoriću ovo nije prva akvizicija u ugostiteljstvu; od 2012. kao suvlasnik tvrtke Petit-duo u središtu Zagreba drži lanac Good Food, a vlasnički udio 2015. godine prebacio je na Mia sol, koja je tri godine poslije završila u portfelju Todorićeve švicarske tvrtke VIM Business and Services AG.

Mia sol nastala je iz tvrtke Sun Energy koju je u prosincu 2012. osnovao Agrokor na adresi Cibonina tornja, a kad je započeo poslovni krah Agrokora, kao vlasnik tvrtke Sun Energy upisao se Ivan Todorić. Sun Energy je isprva registriran za proizvodnju i distribuciju električne energije, bio je suvlasnik dubrovačke Karisma Hotels Management, tada novog hotelskog lanca u suvlasništvu Agrokora, TUI-ja i srpskog biznismena Ljubiše Krstajića, osnivača lanca Karisma hotela - a u onom središnjem, londonskom Ivan Todorić se i zaposlio.

Todorić je Sun Energy prodao Agrofructusu Denisa Matijevića, pouzdanog partnera obitelji Todorić i nekoć važnog dobavljača voća i povrća, a on, pak, Mari Bekavac, menadžerici u Jamnici, koja je samo godinu dana bila vlasnica i već u prosincu 2020. tvrtku prodala Ivanu Todoriću, koji ju je preimenovao u Mia sol sa sjedištem u Teslinoj ulici u Zagrebu, gdje je i Good Food.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 03:26