NOVI KADAR

Ivan Jakovčić otkrio svog kandidata za novog šefa IDS-a: ‘Dalibor je ostavio vrlo snažan utisak na mene!‘

Dugogodišnji čelnik IDS-a smatra kako je Dalibor Paus idealan kandidat za nasljednika Borisa Miletića
Ivan Jakovčić
 Mirko Ferlin/Cropix

Dugogodišnji čelnik, a danas počasni predsjednik IDS-a, Ivan Jakovčić, dao je intervju za Glas Istre u kojem je otkrio svog kandidata za novog predsjednika te stranke.

- Nedavni izbori pokazali su da je nužno učiniti određene promjene kako u politici, tako i u načinu vođenja, kao i u samom vodstvu IDS-a. Stranci je potrebno novo lice i nova energija i ja sam uvjeren da će sve to dobiti izborom Dalibora Pausa za predsjednika zbog čega on ima moju punu i bezrezervnu podršku za preuzimanje vodstva IDS-a nakon predstojećih unutarstranačkih izbora.

Tim je riječima Jakovčić podržao kandidaturu Dalibora Pausa za nasljednika Borisa Miletića što će, s obzirom na ogroman autoritet koji je Jakovčić zadržao među članovima i nakon svog političkog "umirovljenja", aktualnom barbanskom načelniku na izborima za tu poziciju svakako predstavljati snažan vjetar u leđa.

- Sigurno je da se nakon izbora očekivalo da će mjesto predsjednika i odgovornost vođenja stranke preuzeti netko od uspješnih IDS-ovih gradonačelnika, međutim držim da je njihov dogovor da tu poziciju prepuste profesoru Pausu ispravan i logičan. Zbog toga me, za razliku od nekih, njegova kandidatura i nije pretjerano iznenadila. Poznajem otprije Daliborov rad, a imao sam prilike s njime razgovarati i prije nekoliko dana, te moram priznati da je ostavio vrlo snažan utisak na mene i uvjerio me da ima znanja, sposobnosti i vizija za posao koji mu predstoji kao predsjedniku stranke.

image
Dalibor Paus
Goran Sebelic/Cropix

Ono što je sigurno jako važno, to je da on u sebi nosi urbanu komponentu Pule u kojoj je rođen i u kojoj je proveo značajan dio svog života, te da kao sadašnji načelnik Barbana odlično poznaje ruralnu Istru. Mislim da je to jedna optimalna situacija jer za IDS je itekako važno da bude prisutan u Puli i u ostalim gradovima, ali isto tako i u mnogim općinama u kojima se moramo vratiti na ozbiljne pozicije, kaže Jakovčić.

Dodaje kako smatra da je taj element urbano-ruralne kulture "koju Paus nosi u sebi" dobar temelj za kvalitetan iskorak i vraćanje IDS-a na neke pozicije koje su izgubljene na zadnjim lokalnim izborima, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:43