RIJEKA

Istražni zatvor za 65-godišnjaka zbog pokušaja prijevoza migranata u autoubusu

Osnovano se sumnja da ih je namjeravao prevesti u blizinu granice Hrvatske i Slovenije, ali su ga u tome spriječili policajci
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Zbog prošlotjednog pokušaja prijevoza devedesetak migranta u autobusu od Donjeg Lapca do slovenske granice uhićeni 65-godišnji vozač ispitan je u ponedjeljak u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, a sudac istrage prihvatio je prijedlog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo, 65-godišnjak je uhićen 3. rujna kod Vrbovskog u pokušaju prijevoza migranata.

ODO je izvijestio kako se hrvatskog državljana sumnjiči da je toga dana u blizini Donjeg Lapca u autobus, primio 90-tak stranih državljana koji su u Hrvatsku ušli nezakonito. Autobus je registriran za 60 putnika. Osmero migranata je smjestio u prostor za prtljagu. Dogovorena naknada za prijevoz, koju je trebao primiti, bila je pet tisuća eura.

Osnovano se sumnja da ih je namjeravao prevesti u blizinu granice Hrvatske i Slovenije, ali su ga u tome spriječili policijski službenici, zaustavivši ga na autocesti kod Vrbovskog.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatio je prijedlog da se 65-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela djela odredi istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:33