MILANOVIĆ SE POSUO PEPELOM

ISPRIČAO SE NACIJI 'Nisam rekao istinu oko zapošljavanja u SOA-i, ali to ne mijenja ništa'

'Mi smo pokazali i dokazali da radimo pošteno, sukladno zakonima i propisima'
Karlovac, 040414.Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic posjetio je tvrtku HS Produkt d.o.o. u Karlovcu i obisao dio proizvodnih pogona. U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic te ministar obrane Ante Kotromanovic. Na fotografiji: Marko Vukovic; Ivan Zabcic; Zoran Milanovic; Zeljko Pavlin.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

SISAK - Ispričavam se javnosti što nisam rekao točan podatak o zapošljavanju u SOA-i, odnosno što sam rekao da nije bilo zapošljavanja u SOA-i zadnje dvije godine. Naime, nazvao me ravnatelj SOA-e i rekao kako nisam iznio točan podatak i da je bilo zapošljavanja u toj agenciji.

No, to ne mijenja na stvari. Mi smo pokazali i dokazali da radimo pošteno, sukladno zakonima i propisima, a ono što je bilo prije, to je kriminal i rođaštvo. Ovim je riječima premijer Zoran Milanović u srijedu poslijepodne u Sisku, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Siska, prokomentirao tvrdnje saborskog zastupnika Gordana Jandrokovića.

Jandroković je u Saboru optužio premijera da je lagao i obmanjivao javnost kada je rekao da u SOA-i u protekle dvije godine nitko nije zaposlen. “Ta izjava je najobičnija laž. U SOA-i je 2012. primljeno 26 ljudi, a prošle godine 15 ljudi", rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

Jandroković je pojasnio kako su to podaci iz dokumenata koje je Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, čiji je on član, dobio od SOA-e tijekom istrage o zapošljavanjima u toj agenciji. Istaknuo je da su ti podaci tajna, ali da je u interesu javnosti da bude istinito informirana te je taj interes javnosti stavio ispred tajnosti dokumenata. Zaključujući svoj odgovor o netočnim podacima koje je iznio o zapošljavanju u SOA-i, Milanović je naglasio kako pozdravlja HDZ i njihovu agenciju, te da je zanimljivo kako HDZ zna više od njega što se događa u SOA-i.

"Interesantno kako nikako ne možeš nadmudriti HDZ, koji sve zna. Zna bolje od mene što se događa u SOA-i. (...) Radimo po zakonu, restriktivno, strogo, do te mjere da se ja direktno time ne bavim, a što je bilo ranije to smo vidjeli. Bio je kriminal, rođaštvo i za to netko treba odgovarati. Pozdravljam HDZ i njihovu tajnu agenciju, oni znaju i dan danas bolje od mene što se događa u SOA-i", rekao je premijer.

On je, inače, u Sisak stigao zajedno s ministrom Gordanom Marasom, poručio je Siščanima da o njima samima ovisi kakav će grad imati, da država nikada neće stajati na putu njihovim razvojnim projektima, te je potvrdio kako je država na sebe preuzela najveći dio kreditnih obveza za izgradnju pročistača otpadnih voda u Sisku, koji jednim dijelom financira i EU bespovratnim sredstvima.

Sisak obilježava dan grad na blagdan Sv. Kvirina, sisačkog biskupa iz rimskog doba, koji je zbog vjere ubijen. Tim je povdom više tisuća Siščana prošlo u procesiji ulicama grada od katedrale Sv. Križa do župne crkce Sv. Kvirina, u kojoj je svetu misu predvodio apostolski nuncij u RH mons. Alessandro D’Ericco, koji je na misi pročitao papinski dekret o proglašenju crkve Sv. Kvirina u Sisku bazilikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:24