DEMANTI

Ispravak članka: ‘Pogledali smo šokantan skup uhićenih radikala: ‘Navucite uniforme...‘‘

‘Natko Kovačević nije bio članom niti osnivačem niti jedne ekstremno desne organizacije ili stranke‘

Natko Kovačević

 Tomislav Kristo/CROPIX

Povodom članka koji je 3. prosinca 2021. pod naslovom 'Pogledali smo šokantan skup uhićenih radikala: 'Navucite uniforme, rasprodajte sve, kreće rat!' objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo zahtjev Natka Kovačevića za objavom ispravka netočnih i nepotpunih informacija.

'Zahtjev za objavu ispravka netočne/neistinite informacije

Ovim putem podnositelj Natko Kovačević po opunomoćeniku odvjetniku Edinu Muminagiću podnosi zahtjev za objavu ispravka netočne/neistinite i nepotpune informacije objavljene datuma 3. prosinca 2021 na portalu Jutarnji.hr u članku pod naslovom: Pogledali smo šokantan skup uhićenih radikala: ‘Navucite uniforme, rasprodajte sve, kreće rat!‘

U tekstu članka navode se sljedeće netočne i neistinite informacije: 'Obojica su poznati po radikalnim i ekstremnim stavovima. Kovačević je bio član i osnivač brojnih ekstremno desnih organizacija i stranaka...'

Traži se ispravak objavom sljedećih činjenica; Natko Kovačević nije bio članom niti osnivačem niti jedne ekstremno desne organizacije ili stranke. Bio je obnovitelj i član Hrvatske seljačke stranke 1989., osnovao je i bio član Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava 1989., bio je i član Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1992., registrirao je i bio predsjednikom Hrvatskog Helsinškog odbora 2000. te je bio osnivač i predsjednik Udruge za zaštitu ljudskih prava Pravednik 2011.

Na temelju odredaba članka 40. i 41. Zakona o medijima ('Narodne novine' broj 59/04., 84/11., 81/13.) traži se da se odmah i bez odgode u cijelosti objavi ispravak netočnih i neistinitih navedenih informacija kao što je prethodno opisano.

U potpisu: Natko Kovačević, zastupan po odvjetniku Edinu Muminagiću.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:20