DEMANTI

Ispravak članka: ‘‘Ovo je nenormalno, Most surađuje s ljudima koji su ukrali milijardu kuna! Pogledajte samo ta imena...‘‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13, 114/22)

Mario Radić

 Goran Mehkek/Cropix

Povodom članka koji je 12. prosinca 2023. godine pod naslovom "‘Ovo je nenormalno, Most surađuje s ljudima koji su ukrali milijardu kuna! Pogledajte samo ta imena...‘" objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo ispravak informacije Gorana Husića, zastupanog po Odvjetničkom društvu Čogurić & Matak d.o.o.:

Predmetni tekst, u kojem se prenose riječi zastupnika Domovinskog pokreta Marija Radića, koje je isti izgovorio prilikom gostovanja u emisiji N1 Dnevnik 12. prosinca 2023., sadrži neistinite navode u odnosu na našu stranku.

U tekstu se tako navodi sljedeće: „S treće strane, gospoda iz Mosta o tom govore na osuđujući način, pa gospoda iz Mosta je sudjelovala u ovoj cijeloj aferi. Pogledao sam te neke korespondencije koje kruže u prostoru, oni su jedno tijelo - jedna duša! Grmoja, Troskot, Jurica Lovrinčević, novinar Vlahović ali tu ima još zanimljivih imena.... Spominjao se u toj korespondenciji i Goran Husić, i gospodin Škugor... Mene jako zanima kako jedna oporbena stranka može dobiti samo da bi napadala drugo oporbenu stranku, surađivati s ljudima koji su uzeli milijardu kuna iz INA-e, oteli i oni su sad izvori koji su pravovaljani. To je meni nenormalno.“

Iako je nesporno da se protiv Gorana Husića vodi kazneni postupak u predmetu koji je u javnosti poznat kao „slučaj INA“, u odnosu na istoga, jednako kao i u odnosu na svakog drugog građanina Republike Hrvatske, vrijedi presumpcija nedužnosti, prema kojoj je svatko nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.

Stoga su navodi da je isti „uzeo milijardu kuna iz INA-e“, odnosno „oteo“, činjenično netočni. Goran Husić je kazneno neosuđivana osoba te ništa nije „uzeo“ niti „oteo“, već je sve zaradio zakonito i na tržišnim principima.

Osim toga, Goran Husić nije, niti je ikad bio, član bilo koje političke stranke, pa tako niti Mosta, niti je na bilo koji način surađivao s Mostom ili bilo kojom drugom političkom strankom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:02