DEMANTI

Ispravak članka ‘Koronakriza traži težak rad, a ne one koji uglavnom politiziraju i "sliku svoju ljube"‘

Ispravak objavljujemo sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13)
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Povodom članka koji je 27. studenog 2020. godine pod naslovom ‘Koronakriza traži težak rad, a ne one koji uglavnom politiziraju i "sliku svoju ljube"‘ objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo ispravak informacije Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM):

lSPRAVAK NETOČNE lNFORMACIJE

Nije točno da je doprinos KoHOM-a u koronakrizi samo poza.

Dana 27. studenoga 2020. godine na web portalu Jutarnji.hr objavljen je članak pod naslovom:,,Koronakriza traži težak rad, a ne one koji uglavnom politiziraju i "sliku svoju ljube" kojim je javnosti predočena netočna informacija odnosno netočno tumačenje izjave dr. Andreja Šribara, da je doprinos KoHOM-a u koronakrizi samo poza.

Predmetna informacija je netočna prvenstveno iz razloga jer dr. Andrej Šribar ni u jednom dijelu svoje izjave, a na koju se autorica teksta referira u spornom članku, nije spomenuo KoHOM - Koordinacija hrvatske obiteljske medicine niti liječnike opće/obiteljske medicine, ali i iz razloga što KoHOM putem svojih članova, liječnika opće/obiteljske medicine koji su nositelji najvećeg dijela primarne zdravstvene zaštite, požrtvovno i na dnevnoj razini skrbi o brojnim pacijentima, a posebno u borbi protiv virusa Covid-19, te uz sve to ukazuje i na propuste sustava te potiče procese u svrhu podizanja zdravstvenog standarda kao i prava liječnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:38