JAKE SNAGE MUP-A

Interventna policija spriječila bivše radnike u zauzimanju Salonita

 Paun Paunović/CROPIX

VRANJIC - Jake snage interventne policije danas ujutro spriječile su bivše radnike Salonita predvođene sindikalnim povjerenikom HUS-a Jozom Marićem da na silu izbace tvrtku "Adriatica Bliznu“ koja radi na sanaciji i dekontaminaciji tvornice.

Iako odlučni u nakani da bez ikakve najave javnog okupljanja "okupiraju“ tvornički krug , radnike su zatekli brojni specijalci koji su, ne samo blokirali ulaze u Salonit, već pod punom spremom čuvali i prostor pred tvornicom, te kamerom snimali svaki pokret buntovnih radnika i sindikalista.

- Zbog ovoliko policije koja svojim prisustvom pokazuje da štiti kriminal kao i prijetnji da ću biti uhićen, nema smisla raditi cirkuse, jer bi lako moglo doći do incidenta - prokomentirao je Jozo Marić odustajanje od žestoke sindikalne akcije.

- No ako se kriminal ne može sankcionirati ni na koji legalan način, s ovim se nećemo zaustaviti - nastavio je i najavio nove žešće akcije... - Nećemo ih najavljivati, jer čemu policija i sudovi i što rade u Hrvatskoj kad se na očigled sviju događa kriminal - kazao je Marić.

Podsjetimo, sindikalni vođa i bivši radnici Salonita su ogorčeni što i unatoč očitovanju Viokog trgovačkog suda prema kojem Adriatica Blizna ne bi smjela obavljati radove u tvornice, radnici te tvrtke i dalje nastavljaju sanaciju i dekontaminaciju Salonita od opasnog atbesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 14:26