FOTOGRAFIJE S TERENA

Institucije rade svoj posao: Inspektori ‘čiste‘ Budihovac, pakiraju se stolovi i stolice

Državni inspektorat nastavio je danas ‘čistiti‘ situaciju na Budihovcu, otočiću nedaleko od Visa
 Čitatelj

Državni inspektorat nastavio je danas ‘čistiti‘ situaciju na Budihovcu, otočiću nedaleko od Visa, na kojem su ugostitelji nastavili raditi, iako je protiv njih podignuta optužnica jer su okupirali parcele u državnom vlasništvu, a i nekretninu koja nije u njihovom vlasništvu.

image
Čitatelj

No, inspektori su danas, neslužbeno doznajemo, uspjeli ugostitelja, koji se proširio na 300 četvornih metara pomorskog dobra sa stolovima i stolicama, a za što nema koncesiju, primorati da taj inventar pospremi.

image
Čitatelj

Planirao ga je, neslužbeno doznajemo, u popodnevnim satima navodno otpremiti sa otoka. Podsjetimo da su inspektori proteklih dana sve to zapečatili, kao i restoran koji je ugostitelj Andro Slavić držao u kući koja nije njegova. Objekt na plaži ima dozvolu da sa kioska prodaje pića, ali nema koncesiju na pomorsko dobro gdje je do prije par dana držao stolove i stolice te usluživao na oko 300 četvornih metara.

image
Čitatelj

Atmosfera na otočiću ovih dana, nakon više od 15-tak godina rada ugositelja Andre Slavića i njegova partnera Josipa Mijića, čini se kulminira, a dvojac je doslovno razvio turistički biznis na tuđem zemljištu i u nekretnini koja nije njihova.

image
Čitatelj

Institucije su, čini se, tek nakon dugo godina ‘borbe‘ suvlasnika kuće, počele djelovati, no dvojac, očito, i dalje ne poštuje zakone i želi iskoristiti turističku sezonu do posljednjeg ‘daha‘.

image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 19:42