ZBOG SPORNE MJERE

Inicijativa ‘U djeci je budućnost‘: ‘Sve prijetnje na društvenim mrežama prijavit ćemo policiji‘

Koordinatorica inicijative poziva građane da razmisle prije nego što objave svoja negativna mišljenja na račun roditelja odgojitelja

Ivica Lovrić

 Tomislav Kristo/CROPIX

Zagrebačka gradska Inicijativa "U djeci je budućnost" upozorila je u ponedjeljak da će prijetnje i uvrede upućene roditeljima odgojiteljima i njihovoj djeci na društvenim mrežama prijaviti policiji.

Koordinatorica inicijative Lucija Budinski pozvala je stoga građane da razmisle prije nego što na društvenim mrežama objave svoja negativna mišljenja na račun roditelja odgojitelja.

"Prijetnje i vrijeđanja su dosta dugo trpjeli, a nakon javnog apela da građani krenu provaljivati i razbijati kuće korisnika mjere roditelj odgojitelj i njihove obitelji", rekla je koordinatorica na konferenciji za novinare.

Blogerica s Maminog Bloga Kristina Kovačević upozorila je da se stalno uspoređuju mjere roditelj odgojitelj i roditelj njegovatelj iako te dvije mjere nisu ni približno slične.

Štoviše, naglasila je da te dvije mjere koriste dva različita proračuna za financiranje - državni i gradski pa o tim različitim mjerama odlučuju različite vlasti - državna i gradska.

Ivica Lovrić koji podržava inicijativu, a savjetnik je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, istaknuo je da je grad nezakonito pokušao ukinuti odluku o novčanoj pomoći roditeljima odgojiteljima.

"Čini se da gradonačelnik želi prikazati da se dogodilo suprotno od onoga što je doneseno na sudu", izjavio je Lovrić.

Smatra da je gradska vlast prekršila Ustav i zakon o jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ali i Europsku konvenciju o ljudskim pravima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 00:17