IZBJEGNUTA BLAMAŽA

Ingra potvrdila: Medvjedi će igrati u Areni!

Ingra je 1. siječnja zatvorila Arenu Zagreb jer nije primila uplate dospjelih potraživanja, a radi se oko 47,7 milijuna kuna
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Nakon višednevne neizvjesnosti, igrači hokejaškog kluba Medveščak danas su napokon dobili potvrdu kako će se četiri utakmice EBEL lige ( Erste Bank Eishockey Liga ) ipak igrati u Areni Zagreb!

Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izjavio kako će Grad Zagreb u roku 24 sata Ingri platiti pola iznosa dospjelih troškova za održavanje Arene. Radi se oko 3,5 milijuna kuna za održavanje objekta.

Podsjetimo, Ingra je 1. siječnja zatvorila Arenu Zagreb jer nije primila uplate dospjelih potraživanja. Zagrebački Holding Ingri je ukupno dugovao 30 milijuna kuna za dospjele troškove zakupa i operativne troškove te još 17,7 milijuna kuna za depozit koji služi kao jamstvo plaćanja godišnje rate zakupnine za dvoranu.

- Ingra želi omogućiti građanima uživanje u hokeju i vjerovat ćemo na riječ gradonačelniku da će Grad svoj dio obveze ispuniti do sutra. Isto tako nadamo se da će Zagrebački holding platiti troškove održavanja te da ćemo sutra dobiti potvrdu o uplati - rekao je predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim.

- Predlažemo da se što prije održi sastanak svih sudionika kako bismo osigurali poštivanje Ugovora o zakupu i Sporazuma o zajedničkom financiranju te izbjegli slične neugodne situacije u budućnosti, budući da obvezu plaćanja svih troškova i dalje u cijelosti potražujemo kako bi Arena Zagreb nakon hokejaških utakmica mogla nastaviti s uobičajenim djelovanjem - zaključio je kaže Oppenheim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:53