EVO ZAŠTO SE KASNI

Informacijski sustav nije ažuriran pa Vladin Ured još nije u mogućnosti zaprimati izvješća udruga za 2021.

Pozivaju se obveznici da ispune i spreme tablice u evidenciju do trenutka kad će im biti poslane zamolbe za učitavanje istih u sustav

Zgrada Vlade Republike Hrvatske na Markovu trgu

 Boris Kovacev/CROPIX

Vladin Ured za udruge u četvrtak je izvijestio obveznike da još nije u mogućnosti zaprimati izvješća za 2021. jer informacijski sustav nije ažuriran te da će javiti kad to bude aktualno.

Podaci o provedenim postupcima i dodijeljenim sredstvima dostavljaju se putem informacijskog sustava e-Izvještavanje OCD.

Prijave će se podnositi učitavanjem u sustav tablice Detaljnog izvješća o financiranju projekata i programa organizacija civilnoga društva (Detaljno izvješće), koje popunjavaju svi obveznici Uredbe. Također, u sustav se učitava Detaljno izvješće o financiranju projekata i programa organizacija civilnoga društva u okviru EU programa (Detaljno izvješće - EU financiranje), koje popunjavanju samo tijela koja su dio operativne strukture za provedbu EU programa, navodi se.

Ured za udruge prikuplja i obrađuje podatke o financiranju projekata i programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora i izrađuje godišnje Izvješće o financiranju projekata i programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora.

Svi obveznici primjene Uredbe dužni su Uredu za udruge dostaviti podatke o provedenim postupcima i dodijeljenim financijskim sredstvima iz javnih izvora u prethodnoj godini za projekte i programe od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge organizacije civilnoga društva, stoji u priopćenju.

Iz Vladinog ureda za udruge pozivaju obveznike da ispune i spreme tablice u svoju evidenciju do trenutka kad će im poslati zamolbu za učitavanje tablice u informacijski sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:29