UPOTPUNILA IZJAVU

INES STRENJA-LINIĆ 'Triput sam u ratu bila ranjena i to ne samo od gelera, ali ako treba, odreći ću se besplatnog dopunskog'

 Goran Mehkek/EPH

Ines Strenja Linić komentirala je danas reformu zdravstvenog sustava i pritom na televiziji N1 kazala da je ona kao branitelj oslobođena plaćanja police dopunskog zdravstvenog osiguranja, što je izazvalo buru komentara u javnosti.

Zbog 'brojnih nepotpunih informacija' zastupnica Mosta nezavisnih lista odlučila je poslati dopis kako bi, kaže, informirala javnost o 'pravoj i potpunoj istini'.

'Izjava o tome kako sam oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja je nepotpuna jer je iz nje izostavljeno da sam plaćanja oslobođena kao hrvatski branitelj temeljem članka 11. Zakona o hrvatskim braniteljima i članka 14. a. Zakona o dopunskom osiguranju i to zbog ozljeda ili bolesti nastale u Domovinskom ratu.

Želim naglasiti da sam u ratu kao branitelj provela 1629 dana na prvoj crti kao liječnik u Gospiću te da sam pritom u tri navrata nastradala i to ne samo od gelera. Svejedno, ako je to potrebno, ja ću se odreći besplatnog dopunskog osiguranja te potaknuti preispitivanje potrebe podizanja imovinskog cenzusa kako bi se što više građana koji su socijalno ugroženi oslobodilo plaćanja.

Također, smatram da osim socijalnih kategorija pojedine skupine bolesnika svakako i dalje trebaju biti oslobođene plaćanja', poručila je saborska zastupnica Ines Strenja Linić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 23:40