ISTRAŽILI SMO

Imovinske kartice članova Vlade: Sada je jasno tko ostaje najimućniji ministar u Banskim dvorima

Podaci o imovini ministra obrazovanja Radovana Fuchsa za sada su nedosupni
Nova Vlada
 Cropix

Sabor je sinoć sa 76 ruku za i 59 protiv izglasala povjerenje novoj Vladi Andreja Plenkovića.

Njegova Vlada imat će 16 ministarstava, a u njima su manje-više svi članovi koje smo do sada već gledali u ministarskim foteljama, s nekim novim licima poput Nikoline Brnjac koja će biti ministrica turizma i sporta, Nataše Tramišak koja će biti nova ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Radovan Fuchs bit će biti ministar znanosti i obrazovanja.

Istražili smo imovinske kartice članova nove Vlade, a iz njih je jasno da najimućniji ministar u Banskim dvorima i dalje ostaje ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

No, krenimo redom.

Premijer Andrej Plenković, prema podacima u imovinskoj kartici, posjeduje stan u Zagrebu površine od 191 kvadratnog metra, VW Passat iz 2011. godine, dionice u T-HT-u te 130.000 eura štednje.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade, posjeduje stan u Zagrebu te automobil VW Passat iz 2003., te vraća kredit od 30 tisuća eura koji je podignut 2016. godine.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, ima stan u Zaprešiću. U Tivatu, u Crnoj Gori posjeduje građevinsko zemljište, oranicu i njivu. Posjeduje i Peugeot 308 te skuter Piaggio iz 2009. godine.

Zdravko Marić, ministar financija, posjeduje dva stana u Zagrebu, dvije garaže, automobil AUDI A6 2.0 TDI iz 2015. U kartici je prijavio i sat Rolex GMT Master II vrijedan 50.000 kuna, dionice u Atlanticu i Adrisu, a sa suprugom i u HT-u. Uštedio je na osobnom računu 25.000 dolara, a na druga dva računa prijavio je još po 25.000 eura te 250.000 kuna.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Boris Milošević, potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i ljudska prava, prema podacima iz imovinske kartice posjeduje stan u Zagrebu od 70,32 četvorna metra, vrijedan 640 tisuća kuna te otplaćuje kredit od 78 tisuća eura podignut 2017. godine.

Mario Banožić, ministar obrane, vlasnik je stana u Vinkovcima te dva automobila - Hyundai Tucsona iz 2008. i Nissan Terrana iz 2003. te posjeduje 10.000 eura štednje.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Nikolina Brnjac koja će biti na čelu Ministarstva turizma i sporta, otplaćuje jedan kredit, a vlasnica je stana u Zagrebu veličine 81,35 četvornih metara koji je vrijedan 975 tisuća kuna.

Najoskudnija imovinska kartica je ona ministra Ivana Malenice. Nema nekretnina, posjeduje VV Passat iz 2018., čamac te dionice u HT-u. On i supruga uštedjeli su 50.000 kuna te 10.000 eura.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Nataša Tramišak, nova ministrica regionalnog razvoja, prema podacima u imovinskoj kartici posjeduje samo automobil Seat Leon iz 2009. godine.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Tomislav Ćorić u Zagrebu ima kuću s okućnicom, dvije oranice u Rovišću te je suvlasnik pasare s kabinom. Otplaćuje i dva kredita, jedan od milijun kuna iz 2007. i drugi od 58.750 eura iz 2004. godine.

Darko Horvat, posjeduje stan na zagrebačkoj Trešnjevci te kuću s okućnicom u Donjoj Dubravi gdje također ima i oranicu, voćnjak, šumu, livadu te građevinsko zemljište.

U Subotici Podravskoj ima dva vinograda, u Legradu oranicu, a na Velikom Otoku livadu. Posjeduje tri automobila i traktor, a na računu ima 80.000 kuna koje je stekao prodajom imovine.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Najmlađi ministar u Vladi Josip Aladrović posjeduje stan u Zagrebu i oranicu u Brodskom Drenovcu. Ima poslovne udjele u OPG-u Josip Aladrović. Ministar ima 10.000 eura štednje na svom računu te otplaćuje kredit od 553,5 tisuća kuna iz 2017. godine.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjeduje stan u zagrebačkom Trnju, automobil VW Polo iz 2006., a sa suprugom je vlasnica slika, skulptura i glazbenih instrumenata vrijednih 850.000 kuna, te dionice u Hrvatskom Telekomu. Na računu ima 170.000 kuna te 50.000 eura štednje.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Ministar zdravstva Vili Beroš posjeduju stan u zagrebačkom Rudešu te stan u Vrapču. Također, Beroš je suvlasnik stana u Zagrebu te stana i kuće s okućnicom u Jelsi.

Posjeduje Jeep iz 2008. te je suvlasnik glisera vrijednog 70.000 kuna. U karticu je upisao i sat Breitling vrijedan 35.000 kuna. Ima poslovne udjele u Acta Media te 21.000 eura štednje.

Već smo spomenuli da je Grlić Radman najimućniji ministar. On, naime, ima pozamašan broj nekretnina, u Stubičkim Toplicama ima kuću s okućnicom, dvije šume i livadu, u Privlaci ima kuću s okućnicom i građevinsko zemljište, u Crikvenici ima stan, potom dva stana u Zagrebu, kuću s okućnicom u Zagreb te stan u Baškoj Vodi u vlasništvu supruge.

Od pokretnina ima dva automobila BMW iz 2016. te BMW iz 2017. U karticu je upisao i sat marke IWC za koji procjenjuje da je vrijedan 30.000 kuna te dionice i štednju u iznosu od 1,1 milijuna eura.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, u Pločama ima stan i suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Ima dionice u HT-u, Luci Ploče i Atlantskoj Plovidbi. Na računu ima 22.000 kuna štednje.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, otplaćuje dva kredita, posjeduje stan u Novom Vinodolskom, nema automobil ni štednju.

image
Imovinske kartice članova Vlade
Jutarnji List

Svoju imovinsku karticu morat će predati i Radovan Fuchs s obzirom na to da su podaci o njegovoj imovini, za sada, nedostupni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 17:27