ISTRAŽILI SMO

Imamo račune iz 9 europskih gradova: svi imaju viši standard, a ručak jeftiniji nego u Zagrebu

Prikupili smo 15-ak računa iz Pariza, Londona, Rima, Firence, Barcelone, Bruxellesa, Beča, Praga i Lisabona

Bistro u Parizu i fotografije računa iz restorana diljem Europe

 Paris Marais/Alamy/Profimedi/Paris Marais/alamy/profimedi

Svi koji se zalete negdje izvan granica Hrvatske, a vole još i kušati kakvu dobru, nepretencioznu lokalnu hranu, obično se vraćaju s istim zaključkom – da je u većini europskih gradova danas moguće jesti bolje – ali još važnije – i bitno povoljnije nego recimo u Zagrebu.

Pritom se ne misli na zabačene gradove izvan turističkih karata Europe nego baš na kapitalce – gradove poznate po dobroj gastronomiji kao što su Pariz, Rim, Barcelona, Lisabon – čak i London koji, iako je iznimno skup, ima takvu silu restorana i bistroa da je doslovno nemoguće, uz samo malo truda i istraživanja, ne pronaći bolje i pristupačnije lokale od zagrebačkih.

A da ne govorimo o jadranskim destinacijama koje su ove godine cijene podigle kao da su doslovno svi restorani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 03:20