‘SVJEŽE IDEJE‘

IDS predstavio svoju listu za nove izbore u Pazinu: ‘Imamo nova lica i novu energiju‘

izlazimo uzdignute glave sa 13 vrijednih, kvalitetnih i izuzetno motiviranih kandidata
Predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić

Ususret izvanrednim izborima za gradsko vijeće Pazina 3. listopada danas je u tom gradu predstavljena lista IDS-HSU-HNS. Naime, u prvom navratu gradsko vijeće se nije moglo sastaviti jer niti jedna politička opcija nije imala većinu pa su se moraju raspisati novi izbori. Ovaj put IDS s partnerima izlazi s potpuno drugim ljudima.

- Na ove izbore, kazao je novi predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić, izlazimo uzdignute glave sa 13 vrijednih, kvalitetnih i izuzetno motiviranih kandidata koji će svojim radom i zalaganjem u vijeću pokazati da se mjesta ne razvijaju ispraznim frazama, već ozbiljnim radom.

- U naredna dva tjedna vodit ćemo izrazito afirmativnu, konkretnu i konstruktivnu kampanju jer je to ono što Pazinu treba – suradnja, iskoraci i konstruktivna rješenja za ova zahtjevna vremena!, poručio je Ivančić zahvalivši se prije svega, svim građankama i građanima Pazina koji su na prošlim izborima prepoznali snagu naše liste i našeg programa. - Podrška od gotovo 40% za našu listu nešto je što čovjeka zaista obvezuje i tjera vas da se potpuno posvetite vašem gradu. Hvala i preostalim 60% jer su nam jasno rekli što misle da moramo promijeniti. A to je upravo ono na čemu smo predano radili u proteklim mjesecima!, naglasio je predsjednik pazinskog IDS-a.

- Naša lista ima sad nova lica i novu energiju, na stol stavljamo svježe ideje, inovativan pristup u komunikaciji s našim sugrađanima i konkretno djelovanje pri rješavanju gorućih problema i prioriteta našeg grada. Jako dobro znamo da su kvalitetni, održivi i pametni projekti temelj svakog razvoja, zato ih u našem programu ima napretek. No, ono što želim naglasiti jest da će odsad nadalje u centru našeg djelovanja biti – ljudi!

- Kroz idućih ćemo deset dana predstaviti na jedan drugačiji način program na kojem smo radili, a danas imam čast predstaviti ljude, kako nezavisne tako i stranačke kandidate, koji iznimno dobro poznaju i žive za naš kraj, koji su aktivni i prepoznatljivi, koji žele dati svoj doprinos zajednici i koji su ovdje iz želje da nešto promijene na bolje. To su osobe koje su aktivni sudionici u našoj zajednici, svatko u svom području - društvenom životu, očuvanju tradicijskih vrijednosti i običaja, zaljubljenici u sport, obrtnici, studenti i ekonomski stručnjaci.

Listu čine Vedran Ivančić, Anja Jurčić, Mirjana Monas, Karmen Gašparini, Marijo Ivanković, Željka Nefat, Saša Fabris, Miranda Karanović, Ivan Filiplić, Rosana Guštin, Saša Belac, Damir Črnja i Jelena Ivančić.

Predstavljajući kandidate, Ivančić je istaknuo da su svi spremni marljivo prionuti poslu. - Želimo da naš grad konačno dobije sigurnu zaobilaznicu i da se kamioni ne voze po gradu. Želimo da se sigurno dovrši Dom za starije i nemoćne, želimo vrtiće tamo gdje je potrebno, želimo apsolutno otvoren proračun i efikasnu gradsku upravu, želimo uređeni centar po uzoru na ostale gradove u Istri. Pazin je povijesni grad, a centar mora postati dostupan svima, poput dnevnog boravka! Naš grad treba bolja parkirna i prometna rješenja. Smatramo da se ciljanim programima može puno više pomoći našim obrtnicima, da se politika stipendiranja studenata i učenika može poboljšati. Pazin treba biti uspješan i otvoren grad, pravo srce Istre. Zato trebamo jasne strategije i dobru suradnju sa svim općinama Pazinštine, naveo je Ivančić, zaključivši:

- Sve to možemo postići jedino radom, zato smo i odabrali slogan „Manje besid, više dela! Današnjim predstavljanjem učinili smo tek prvi korak. Radujemo se što ćemo u narednim danima obići sve MO, sve kantune našeg grada kako bismo sa što više ljudi otvoreno razgovarali o našim planovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 21:54