ZAMJENIK ŠEFA OPĆINSKOG VIJEĆA

IDS-ovac U PRITVORU Malverzacijama je nogometni klub oštetio za veću svotu novca

Potpisivao je isplatnice u svoje ime te u ime igrača i članova kluba bez njihovog znanja i odobrenja
Brtonigla,000004-pok-BrtoniglaFoto:Goran Sebelic
 Goran Šebelić/CROPIX

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s područja Brtonigle kojeg terete za kaznena djela pronevjera, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, dok za pomaganje u kaznenom djelu zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i za počinjenje kaznenog djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave policija tereti 31-godišnjaka s područja Buja.

Po neslužbenim informacijama 41-godišnjak kojem policija ne otkriva identitet je Kristijan Beaković, zamjenik predsjednika općinskog Vijeća Brtonigle i bivši čelni čovjek nogometnog kluba Brtonigla. Tereti ga se da je kao odgovorna osoba u nogometnom klubu, od 17. veljače 2011. do 25. studenog 2013. godine, protupravno prisvajao novac s računa kluba tako što je potpisivao isplatnice u svoje ime te u ime igrača i članova kluba bez njihovog znanja i odobrenja. Time je oštetio nogometni klub za više od sto tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je nagovorio 31-godišnjaka, vlasnika ugostiteljskog obrta, da izda nekoliko računa nogometnom klubu za nepostojeće usluge. Nakon što je ugostitelj ispostavio račune, Beaković ih je priznao kao vjerodostojne i unio u poslovne knjige. Potom je ugostitelj podignuo novac s računa obrta i predao ga Beakoviću, a nogometni klub time je oštećen za više tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja Beaković je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se prijava protiv 31-godišnjaka podnosi u redovnom postupku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:08