BLAGA JESEN

IAKO STIŽE STUDENI PRED NAMA SU TOPLI DANI S PUNO SUNCA More u Dalmaciji je i dalje na 20° Celzijusa pa se još možete i kupati!

Sutra u cijeloj Hrvatskoj većinom sunčano, najviša dnevna temperatura između 12 i 16, na Jadranu od 19 do 23 °C
 Zvonimir Barišin/CROPIX

Ovoj tjedan čeka nas puno sunca, i nešto kiše sredinom tjedna, uz ugodne temperature. Samo će nas svježa jutra i dalje podsjećati da smo kalendarski na kraju listopada.

Primjerice, šire sinjsko područje u nedjelju ujutro imalo je svega 1 Celzijev stupanj, a danju su temperature skočile za više od 20 stupnjeva. Knin je s 24°C bio najtopliji.

Tijekom ponedjeljka bit će pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na Jadranu od 19 do 22 Celzijeva stupnja, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

Sutra u cijeloj Hrvatskoj većinom sunčano, na Jadranu i vedro. Ujutro u unutrašnjosti, ponajprije u kotlinama i uz rijeke magla i niski oblaci. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna između 12 i 16, na Jadranu od 19 do 23 °C.

U srijedu će zapuhati jugo, s kojim će se postupno naoblačiti i prema večeri malo kiše može pasti na sjevernom Jadranu.

Četvrtak će biti promjenljiv, bit će kišno i vjetrovito, a petak opet donosi smirenje vremena.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda stabilno i sunčano vrijeme bit će i idući vikend.

More u Dalmaciji i dalje je na toplih 20° Celzijusa pa je moguće i kupanje.

Natprosječna toplina nastavit će se i početkom idućeg mjeseca. S obzirom da će se natprosječna toplina nastaviti i početkom studenog, kao rijetko kada do sada, kupanje u toplom moru bit će moguće i u posljednjem mjesecu klimatološke jeseni, piše Dalmacijanews.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:25