PAOLO KLARIĆ

I NAČELNIK OPĆINE U KOJOJ JE PREMINUO NINO KERNJUS MOŽDA JE ZARAŽEN 'Da, bio sam u bolnici na testiranju i danas očekujem rezultate'

Zarazni odjel pulske bolnice
 Goran Sebelic / CROPIX

Nakon što je u malom mjestu Brtonigla kraj Umaga preminula prva osoba od koronavirusa, a riječ je o poznatom ugostitelju Ninu Kernjusu, krenula je panika. Mještani su zabrinuti jer je Kernjus praktički do pojave simptoma radio te bio u kontaktu s mnogima, pa tako i načelnikom općine Paolom Klarićem koji je sada u samoizolaciji i čeka rezultate testiranja.

-Da, bio sam u bolnici na testiranju i danas očekujem rezultate budući da sam zadnji put bio u kontaktu s pokojnim Ninom Kernjusom u petak. Bio je to kontakt od nekih desetak minuta, a u ponedjeljak sam dobio temperaturu. U međuvremenu se dogodilo to što se dogodilo i ja sam išao na testiranje i sada čekam rezultate, kazao nam je Klarić koji je sa svojim obitelji u samoizolaciji. Kaže da se osjeća dobro, da temperature nema, iako smo ga čuli kako kašlje.

- Vidjet ćemo što će biti. Ja sam posebno u izolaciji, a posebno je moja obitelj koja nema zasad nikakvih simptoma. Meni je od ponedjeljka pala temperatura, a vidjet ćemo za dalje. Koliko zna mu Brtonigli smo zasad testirani samo ja i obitelj Kernjus, ističe načelnik Klarić. Inače konoba Astarea je normalno radila do nedjelje, odnosno odluke istarskog Stožera civilne zaštite. A i sam vlasnik radio je normalno dok nije dobio simptome.

- Znao sam tog čovjeka i dok mu je bilo dobro je sigurno radio. Ipak je to poznata konoba. Sada treba vidjeti koji su razmjeri širenja virusa. Nažalost, ne znam kakav je situacija u mjestu jer jedino mogu sve pratiti iz prozora svoje kuće, kazao nam je načelnik. No, od drugih saznajemo da su mještani Brtonigle, njih 800, jako zabrinuti i puni straha.

- Problem je što ne znate tko je zapravo zaražen i borite se s nevidljivim neprijateljem. Mi smo tu blizu granice s Italijom. Možda bi tih testiranja trebalo biti više, ali pitanje je bi li pomoglo ako osoba ne pokazuje simptome, kaže nam Klarić. Naredni dani će pokazati s koliko je zapravo kontakata preminuli ugostitelj bio i koliko se nažalost zaraza koronavirusom proširila. Načelnik apelira na sve da se drže uputa stožera i paze na sebe i svoje zdravlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:54