VREMENSKA PROGNOZA

I danas se očekuju pljuskovi i grmljavina, za jednu regiju izdano upozorenje, vrijeme bi moglo biti opasno

Iz DHMZ-a navode kako se loše vrijeme na obali očekuje do srijede, a na kopnu do četvrtka

Vremenska prognoza

 /Dhmz/cropix

Za Osječku, Riječku regija i Splitsku regiju, kao i Kvarner i Istru, izdano je za utorak žuto upozorenje koje označava potencijalno opasno vrijeme. Narančastom bojom, koja označava da je vrijeme opasno, DHMZ je obojio Velebitski kanal u kojem se očekuju jaki udari bure.

Istočna Hrvatska trebala bi biti djelomice sunčana s promjenjivom naoblakom, dok se u drugom dijelu dana očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverac, a dnevni maksimalac treba bi biti 28 stupnjeva. Žuto upozorenje je na snazi zbog moguće grmljavine.

image

Vremenska prognoza za utorak

/Dhmz

Slično vrijeme očekuje se i u središnjoj Hrvatskoj, no za nju nije izdano upozorenje. Gorski kotar i Liku očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U toj regiji dnevni maksimalac bit će nešto niži, od 19 do 26 stupnjeva.

Vrijeme u Istri bit će oblačno uz sunčana razdoblja, uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Puhat će slaba do umjerena bura, ponegdje i jaka koja će prema večeri slabjeti. Sjeverni Jadran bit će djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom, mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, a podno Velebita se očekuje jaka bura s olujnim udarima u prvom dijelu dana.

U Dalmaciji će danas biti sunčano s promjenjivom naoblakom, pljuskovi praćeni grmljavinom nisu isključeni niti u toj regiji. Poslije podne se očekuje umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar.

image

Vremenska prognoza za srijedu

/Dhmz

Sutra situacija neće biti ništa bolja, a na popis regija sa žutim upozorenjem dodaje se i Zagrebačka. Bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno s mjestimice izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. Puhat će slab vjetar, povremeno umjeren južni, dok će najviša dnevna temperatura iznositi većinom od 25 do 30 °C.

Iz DHMZ-a navode kako se loše vrijeme na obali očekuje do srijede, a na kopnu do četvrtka. Od petka razvedravanje, stabilnije i toplije vrijeme, a u većini mjesta ponovno će biti vruće.

image

Vremenska prognoza

/Dhmz
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 09:09