JOŠ UVIJEK BEZ TRAGA

I dalje se traga za nestalom Antonijom, sestra Ana pomaže i u traženju nestalog Alena Poropata

Istražitelji su u nedjelju uzeli stanku kako bi obavili kriminalističko-analitičko istraživanje do sada prikupljenih podataka
 Nikša Stipaničev / CROPIX

OKLAJ/VRBNIK/OBROVAC/MALA KAPELA - Kad sve ovo završi i kada pronađemo moju sestru, osnovat ću udrugu za traženje nestalih i pomoć obiteljima nestalih, odlučna je Ana Bilić, sestra nestale Antonie za kojom i danas, 40. dan potrage intenzivno tragaju policija, gorske službe spašavanja i stotine građana i pripadnika drugih institucija. Trideset policajaca PU zadarske provelo pretragu uz cestu Oklaj-Vrbnik.

Pretražuje se i teren od mjesta Parčića do mjesta Medviđe i Obrovac . Teren na području Male Kapele u blizini mjesta Modruš uz pretražuje 40-tak policijskih službenika i pripadnika Gorske službe spašavanja sa psom, a angažiran je i jedan ronioc.

Ana Bilić uključila se i u potragu za nestalim Riječaninom Alenom Poropatom (37), koji se 29. svibnja skuterom odvezao od obiteljskog doma u rječkom naselju Srdoči . Potom mu se gubi trag. Potragu za Alenom intenzivno provode njegovi prijatelji Emil i Dean Černeka, s kojima je Ana Bilić u stalnim kontaktu.

- Sve što je u mojoj moći učinit ću kako bi se Alen pronašao. U ovih 40 dana potrage za našom Antoniom sakupila sam ogromna iskustva, a puno me zovu i ljudi koji prolaze slične drame sa svojim najmilijima. Emil i Dean Černeka ulažu veliku trud u traganju za prijateljem Alenom Poropatom - zaključuje Ana Bilić.

- Alen je vozio skuter Piaggio X8, koji nije prikladan za tetensku vožnju. Signal slovenskog mobilnog operatera SI mobileazahvatio ga je na području koje pokriva repetitor u slovenskom mjestu Sočerga. Mislimo da je cestom došao do hrvatskog sela Ugrini, a potom mu se gubi trag. U potragu su uključene policije Hrvatske i Slovenije, lovci, članovi offroad klubova, paraglideri... Problem je što je teren pun jama u koje se može baciti i čovjek i skuter. Ne možemo isključiti niti trgovinu ljudima, niti promentniu nesreću nakon koje je krivac sklonio Alenovo tijelo i skuter. Ipak, nadamo se da je živ i da ćemo ga naći, poručuje Emil Černeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:15