KRIZA SE NASTAVLJA

I Air Serbia reže broj letova prema Zagrebu, iz prodaje povučeno 1960 sjedala

Tvrtka je planirala svakodnevne letove na ovoj liniji, no do 24. veljače otkazano je čak 14 povratnih letova
 Ilustracija/Nicolas Economou/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Air Serbia će u veljači ove godine uglavnom prometovati tri puta tjedno između Beograda i Zagreba, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Posljedica je to niske potražnje uzrokovane pandemijom koronavirusa u Europi. Prije mjesec dana bilo je jasno da kompanija želi na ovoj liniji prometovati sa značajno više tjednih polazaka, no za time trenutno nema potrebe.

Tvrtka je planirala svakodnevne letove na ovoj liniji (28 povratnih letova u veljači), no do 24. veljače otkazano je čak 14 povratnih letova što je rezultiralo povlačenjem 1960 sjedala iz prodaje, piše Croatian Aviation.

U ožujku ove godine Air Serbia trenutno nudi 5 tjednih letova na ovoj liniji, svakoga dana osim utorkom i srijedom, no nema sumnje da će avioprijevoznik još revidirati svoj red letenja te, u slučaju niske potražnje, dodatno otkazati određene polaske.

Nakon Austrian Airlinesa, British Airwaysa, Ryanaira i KLM-a, Air Serbia je samo još jedan avioprijevoznik u nizu koji je smanjio broj raspoloživih sjedala prema Zagrebu. No 1960 sjedala manje zaista nije velika brojka, osobito u usporedbi s gore spomenutim prijevoznicima. Austrian je iz prodaje povukao 3600 sjedala prema/iz Zagreba, British Airways gotovo 5300, Eurowings više od 5500, a irski Ryanair više od 23 tisuće sjedala!

Radi se o čak 40 tisuća sjedala koja su bila u prodaji, no zbog slabe potražnje letovi su otkazani čime je i navedeni kapacitet povučen iz prodaje, piše Croatian Aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:38