SVJETSKA IZLOŽBA

HTZ: ‘Hrvatska se na EXPO Dubai 2020 promovira kroz inovativno digitalno iskustvo‘

U sklopu platforme Priceless.com od danas je dostupno 360° putovanje kroz najljepše hrvatske krajolike

Dubai Expo 2020.

 HTZ

Od danas pa do 10. ožujka 2022. na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju posjetitelji hrvatskog paviljona mogu virtualno posjetiti Hrvatsku i uživati u njezinim ljepotama zahvaljujući potpuno novom iskustvu proširene stvarnosti (AR) koje je kreirao Mastercard kako bi pomogao dočarati hrvatsku turističku ponudu i približiti hrvatske ljepote kroz inovativni oglašivački alat, priopćila je Hrvatska turistička zajednica.

Zahvaljujući suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, interaktivno iskustvo u 360° okruženju, koje pokazuje što Hrvatsku čini tako primamljivom turističkom destinacijom, dostupno je posjetiteljima na EXPO-u, a iskustvu se može pristupiti i na platformi priceless.com putem pametnih telefona, kažu iz HTZ-a.

Putovanje kroz proširenu stvarnost, koje služi kao alat u promociji ljepota zemlje, prvo je koje je Mastercard razvio, a plan je da po uzoru na Hrvatsku i druge zemlje diljem svijeta naprave vlastito virtualno putovanje kako bi se u prezentaciju turističke ponude unijela inovacija i potaknulo oživljavanje prekograničnih putovanja. Također, cilj je inspirirati ljude da iskuse destinacije kao nikada prije, odnosno da saznaju više o tradiciji, kulturi i prirodnim ljepotama kroz iskustvo proširene stvarnosti.

Ovaj projekt također aktivno doprinosi i revitalizaciji turizma kao gospodarske grane na koju je pandemija ostavila najsnažniji utjecaj, odnosno koja je nametnula nove trendove kada su u pitanju navike potrošača, od načina odabira destinacija pa sve do odabira aktivnosti tijekom boravka u destinaciji.

image

Dubai Expo 2020.

HTZ

„Kroz suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom ovim jedinstvenim virtualnim putovanjem povezali smo sve najbolje od našeg turizma. Time smo omogućili potencijalnim turistima da osjete i dožive Hrvatsku najrealnije moguće kako bi je odabrali kao destinaciju za odmor. Inovativnost i digitalna ažurnost su ključ uspjeha za razvoj turizma uz prilagodbu sve specifičnijim zahtjevima turista, a projekt kao što je AR iskustvo svakako će doprinijeti boljoj prezentaciji Hrvatske u svijetu“, kazala je Gea Kariž, direktorica marketinga Mastercarda u Hrvatskoj.

„EXPO Dubai je impozantna manifestacija koja predstavlja odličnu priliku za dodatnim isticanjem naše zemlje kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije. Kroz ovu suradnju s Mastercardom dodatno smo istaknuli hrvatske prirodne ljepote, inovativnost i tehnološku suvremenost čime smo se odlično nadovezali na dosadašnje predstavljanje Hrvatske na ovoj svjetskoj izložbi kao zemlje inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodajmo kako su prirodne ljepote hrvatskog kontinenta i jadranske obale prikazane kroz tri priče, „The Istrian Mountain”, „The Croatian Journey” i „The Kvarner Gulf”, a koje za primarni cilj imaju promociju Hrvatske među gostima koji u prvi plan stavljaju očuvanu prirodu i čudesan krajolik. Priča „The Istrian Mountain“ donosi snimke s Učke, parka prirode koji će u korisnicima iskustva probuditi adrenalinski, planinarski duh. „The Croatian Journey“ predstavlja ljepote Zagreba, ali i vodi korisnike do Šibenika i njegove kulturne baštine, kao i do zadivljujućih polja Slavonije, dok su ljepote Opatije kao bisera Jadrana i jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u zemlji prikazane u videu „The Kvarner Gulf“.

image

Dubai Expo 2020.

HTZ

O platformi Priceless.com

Platforma Priceless.com iskustvena je stranica za putovanja i ponude koja korisnicima Mastercard kartica pruža jedinstvene prilike poput neponovljivih doživljaja, povlaštenih pristupa događajima i posebnih trgovačkih ponuda kako bi se povezali s gradovima u kojima žive i u koje putuju. Digitalna i fizička iskustva dostupna su na platformi za korisnike Mastercard® kartica diljem svijeta s ciljem da im pruži najneobičnije doživljaje u sportu, zabavi, kulinarstvu, kupnji i više. Za razliku od drugih turističkih stranica, Priceless.com pruža pogled iza scena, mjesta u prvim redovima, privatne doživljaje i ulaznice za najtraženije događaje, samo za korisnike Mastercard kartica. Više informacija možete pronaći na stranici www.priceless.com.

O kompaniji Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je globalna tehnološka kompanija u platnoj industriji. Naša misija je povezati te osnažiti digitalnu ekonomiju od koje svi imaju koristi, a to postižemo razvojem inovacija koje transakcije čine sigurnim, jednostavnim, pametnim te lako dostupnim. Stalnim unaprjeđenjem sigurnosnih, inovativnih proizvoda i usluga, Mastercard pomaže pojedincima, financijskim institucijama, javnoj upravi i poslovnim subjektima da ostvare svoj potpuni potencijal. Naša strast glavni je pokretač procesa kako unutar, tako i izvan kompanije. Vizija kompanije koja djeluje u više od 210 zemalja jest stvaranje održivog svijeta u kojem su neprocjenjive mogućnosti dostupne svakom čovjeku, zaključuje se u priopćenju HTZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:04