APSURDNA SITUACIJA

HRVATSKIM PODUZETNICIMA ZBOG DUGA OD JEDNE LIPE PRIJETI OVRHA OD 13.000 KUNA! Martina Dalić: 'Ovo je primjer onoga što zovemo antipoduzetnička klima'

Martina Dalić
 Goran Mehkek / Hanza Media

Nakon što je u Dnevniku Nove TV u petak emitiran prilog o poduzetnicima iz Dugog Sela kojima zbog duga od jedne lipe prijeti ovrha od 13 tisuća kuna, slučaj je komentirala ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Bračnom paru Kostanjevac Hrvatski zavod za zapošljavanje prijeti ovrhom zbog duga od jedne lipe iako su im dostavili dokaze iz Porezne uprave da su čak u pretplati od 7500 tisuća kuna.

‘Kao potpredsjednica Vlade upućujem sve državne institucije da u svom radu s poduzetnicima postupaju u prvim koracima i komunikacijom, preventivno i s upozorenjima. To je kultura koju želimo razviti i koju unosimo i u zakonske propise. U dijelu propisa postoji uputa inspektorima da prve prekršaje i prekršaje laganog karaktera rješavaju dogovorom i upozorenjem. Takav način rada bit će unesen i u novi zakon o državnom inspektoratu koji je u završnoj fazi’, rekla je Dalić za Dnevnik.hr i dodala:

‘Pozivam i upućujem državne institucije da u svom radu postupaju logično i sa zrnom soli. Mislim da nikome ne koriste prakse gdje se ljude kažnjava zbog iznosa iza decimalnog zareza, gdje se u rigidnoj administrativnoj praksi bez razmišljanja, stvara ono što zovemo nepovoljnom i negativnom poslovnom klimom, a to nije ono što želimo.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:27