ZAKLJUČENO ZASJEDANJE

Hrvatski sabor završio rad za ovu godinu. Za kraj donio dvije strategije

Sabor je donio Strategiju digitalne Hrvatske do 2032. i Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Zagreb, 161222
Trg Svetog Marka, Hrvatski sabor.
Glasanje na 14. izvanrednoj sjednici Sabora.
Na fotografiji: zastupnici.

 Damjan Tadic/Cropix

Hrvatski sabor u petak je donio dvije strategije, više zakona, prihvatio izvješća o radu i poslovanju različitih agencija u prošloj godini te time zaključio izvanrednu sjednicu i ovogodišnji rad.

Želim Vam svima sretan Božić i Novu godinu i da se svi sretno vratimo na posao 15. siječnja iduće godine, poručio je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Sabor je donio Strategiju digitalne Hrvatske do 2032. i Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Usvojio je i Zakon o zdravlju životinja, izmijenio Zakon o poljoprivredi. Kod ovog posljednjeg, zadužio je Ministarstvo poljoprivrede da u roku od šest mjeseci pokrene izradu i usvajanje općih standarda kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode namijenjene krajnjim potrošačima, koji do sada nisu obuhvaćeni nacionalnim propisima.

Ministarstva poljoprivrede i gospodarstva zadužio je da u roku tri mjeseca pokrenu postupke međuresornog usuglašavanja sa ciljem prilagodbe postupaka zelene javne nabave kojima bi se osigurala minimalna zastupljenost od 20 posto ekoloških i integriranih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda iz kratkih lanaca opskrbe hranom.

Sabor je potvrdio godišnja izvješća o radu Hrvatske regulatorne agencija za mrežne djelatnosti, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Financijske agencije, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Izvješće o radu Nacionalnog vijeća za sport.

Imenovao je vanjske članove četiriju svojih odbora, za vanjsku politiku, za financije, za obitelj i mlade, te za Hrvate izvan Hrvatske.

Za vanjsku članicu Odbora za vanjsku politiku imenovao je Ivanu Crnić, diplomatkinju i glasnogovornicu bivše predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Za vanjsku članicu Odbora za financije i državni proračun iz reda predstavnika znanstvenih i stručnih institucija Gordanu Radin-Mačukat, a Ivana Pepića, magistra politologije i Marijana Kotarca, diplomiranog socijalnog radnika, za vanjske članove Odbora za Hrvate izvan Hrvatske i Odbora za obitelj, mlade i sport.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:44