DAN ODLUKE

HRVATSKI MINISTAR PRAVOSUĐA ORSAT MILJENIĆ 'Danas u Haagu očekujem pravednu presudu'

Zagreb, 220913.Opcinski sud.U povodu obiljezavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad zenama potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i Mladih Milanka Opacic polozila je vijenac i lampion pred sudnicom u Opcinskom gradjanskom sudu u Zagrebu. Ovaj dan obiljezava se s osnovnim ciljem da se drustvo senzibilizira na problematiku nasilja te kao dan sjecanja na tragicno ubojstvo triju zena, te teskog ranjavanja zapisnicarke suda prilikom odrzavanja brakorazvodne parnice 22. rujna 1999. godine.Na fotografiji: Orsat Miljenic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

U sudnici Međunarodnog suda UN-a u Haagu u kojem će danas biti izrečena presuda o međusobnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid, uz članove hrvatskog pravnog tima bit će i ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Na pitanje što očekuje u Haagu, ministar Orsat Miljenić kaže: “S naše strane napravili smo maksimalan napor da pokažemo što se sve događalo u Hrvatskoj u ratnom razdoblju. Očekujemo da sud uzme u obzir te činjenice, da ih pravno vrednuje i donese pravednu presudu”i.

Presudu će u sudnici s hrvatske strane saslušati i glavna zastupnica i voditeljica hrvatskog pravnog tima, profesorica međunarodnog prava na riječkom pravnom fakultetu Vesna Crnić-Grotić i suzastupnice pred tim sudom, profesorica s Pravnog fakulteta u Zagrebu Maja Seršić, načelnica u Ministarstvu pravosuđa Jana Špero i pomoćnica ministrice vanjskih poslova Andrea Zgombić-Metelko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:20