NOVA OBITELJ

Hrvatska primljena u članstvo OECD sheme za primjenu međunarodnih standarda za voće i povrće

Hrvatska je dobila i mogućnost izdavanja međunarodno priznate potvrde o usklađenosti s tržišnim standardima, rekao je državni tajnik

Tugomir Majdak

 Damjan Tadić/Cropix

U sjedištu Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) u Parizu danas je Republika Hrvatska primljena u članstvo OECD sheme za primjenu međunarodnih standarda za voće i povrće.

Tom prigodom je Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, naglasio kako je "ulaskom u OECD shemu za primjenu međunarodnih standarda za voće i povrće, Republika Hrvatska dobila službenu potvrdu da su zakonodavstvo i nadležna tijela koja sudjeluju u postupku standardne kontrole u skladu s OECD shemom za međunarodne standarde za voće i povrće".

- Hrvatska je dobila i mogućnost izdavanja međunarodno priznate potvrde o usklađenosti s tržišnim standardima za voće i povrće, što će doprinijeti bržoj i lakšoj trgovini s trećim zemljama. Sudjelovanje u radu OECD-a od velike je važnosti za naše ministarstvo i nadamo se kako ćemo uskoro ispuniti uvjete za punopravno članstvo u Odboru za poljoprivredu. Iznimno cijenimo OECD-ova tematska, stručna istraživanja i studije koje proizlaze iz njih, rekao je Majdak.

image

Tugomir Majdak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:31