NEPOVOLJNA PROGNOZA

HRVATSKA NA UDARU NEVREMENA Kiša će padati cijeli vikend, a zatim će zapuhati olujna bura

 Goran Šebelić/Cropix

Subotnje jutro u Hrvatskoj je počelo promjenjivo, s tek malo sunca i uz dosta oblaka, a ponegdje i s kišom. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, kišovito vrijeme očekuje se veći dio dana, a ne treba isključiti ni mogućnost grmljavine.

Na sjevernome i dijelu srednjega Jadrana te u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice se očekuju obilnija kiša.

Zbog mogućeg izraženijeg nevremena Meteoalarm je za gotovo cijelu Hrvatsku objavio žuto upozorenje, što znači da su najavljeni vremenski uvjeti potencijalno opasni.

Foto: Meteoalarm

Vjetar većinom slab, a na Jadranu će umjereno do jako jugo poslijepodne okretati na jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak. Najviša temperatura između 19 i 24, a u Slavoniji i Dalmaciji od 24 do 29°C.

U nedjelju u kopnenom području u noći i prijepodne zadržat će se oblačno, mjestimice uz malo kiše ili kratkotrajan pljusak, a poslijepodne u mnogim se krajevima očekuju barem kraća sunčana razdoblja.

Na Jadranu u noći još mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, danju djelomice ili pretežno sunčano, a pokoji krakotrajan pljusak moguć je uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije.

Ipak, Meteoalarm je zbog mogućeg izraženijeg nevremena za cijelu Hrvatsku izdao žuto upozorenje. Za Istru, Rijeku i Kvarner te dalmatinsko zaleđe upozorenje vrijedi i zbog olujnih udara bure, koji će na mahovi biti brži od 65 kilometara na sat.

Foto: Meteoalarm

Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren, na otvorenome moru i jak sjeverozapadnjak, a uz obalu sjevernog dijela u noći i ujutro bura. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 17 do 23, a najviša dnevna od 16 do 22, na Jadranu od 23 do 28°C.

U ponedjeljak i utorak djelomice ili pretežno sunčano, a ponegdje malo kiše moguće je u utorak poslijepodne u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab, u nedjelju u Slavoniji umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu u nedjelju i dio ponedjeljka umjerena bura i sjeverozapadnjak, potkraj utorka jugo. Temperatura će malo porasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:54