EKSKLUZIVNO S IZBORA

HRVATSKA MISICA 'Poslali su me na Bali kao Pepeljugu, bez odjeće,novca, samo s otrcanom lentom'

Organiziranjem izbora ljepote na tako niskoj razini vlasnik agencije Boris Geršak sramoti Hrvatsku. Kad su vidjeli kako sam došla na natjecanje, pitali su: Zar ste vi tako siromašni?

Lana Gržetić je Miss Hrvatske za 2013. godinu. Taj podatak vjerojatno malo tko zna, jer izbor za Miss Hrvatske nije više ono što je bio 1990-ih kada su svi znali tko su Anica Martinović, Fani Čapalija ili Branka Bebić.

Lijepa 18-godišnja Rijačanka Lana izabrana je za Miss Hrvatske šest dana prije nego što je sjela na avion koji je letio u Indoneziju, gdje je upravo održan izbor za Miss svijeta. Daleko od svjetala medija ili bilo kakve crtice u novinama u rubrici Spektakli, Estrada ili slično. S njom je u pratnji bila jedino Tajana Zaro, vlasnica modne agencije Glamour Tara iz Rijeke, čija je Lana članica. I to jer su je zamolili roditelji tek punoljetne djevojke.

Iz direkcije Miss Hrvatske čiju licencu drži Boris Geršak kupili su im najjeftiniju kartu iz Venecije do Denpasara na Baliju, i to je bilo to. Prepustili su učenici četvrtog razreda srednje škole da se snalazi kako zna i umije.

- Loša organizacija počela je i prije jer su mi osigurali samo jednu haljinu i jedne cipele i rekli da valjda i sama imam haljinu koju bih ponijela. Najbolje od svega je što sam kao nagradu dobila ručnik i kremu. Poslije sam pročitala da su mi dali 35.000 kuna vrijedne nagrade i bilo mi je smiješno - priča Lana s kojom smo se našli na plaži Nusa Dua na Baliju nakon izbora. Juraj Zigman dao je sve od sebe da joj napravi prekrasnu haljinu, Tajana je skupila i haljine dizajnere Iggyja Popovića, Martine Felja, Chrisa Mršića i Peperoncino Designa. Tako je naša mlada Miss u zadnji tren i vlastitim angažmanom uspjela osigurati garderobu, a ponijela je svoje cipele.

Nije imala ni jednog sponzora, iz direkcije joj nisu dali ni kune, a doživjela je i šok kad je na aerodromu iz svog džepa morala platiti 450 eura za višak prtljage.

- Djevojke su imale po sedam kofera, a ja dva i to s haljinama koje mi je posudila Tajana i koje moram vratiti. Misice Venezuele i Grčke imale su haljine do poda i na doručku, Miss Libanona 20.000 eura za trošenje u Prada dućanima, a sve su imale snimljene filmove kojima se predstavljaju njihove zemlje te osigurane ulaznice za izbor za svoje najbliže. Sreća je što mi je cimerica bila Miss Bosne, koja je imala gomilu robe s kojom sam je razmjenjivala - rekla je Lana. Miss Brazila dobila je i plastične operacije koje je željela jer se direkcija pobrinula da što bolje predstavi svoju zemlju. Ušla je u prvih pet. Našoj Miss dali su i lentu loše kvalitete pa su je sve ostale pitale da li dolazi iz jako siromašne zemlje.

No Lana kaže da bi se opet prijavila jer joj je usprkos tome što se osjećala kao Pepeljuga bilo odlično, upoznala je mnogo ljudi i vidjela prekrasan Bali. Natrag do Hrvatske u ovom trenutku leti u haljini Miss Bosne, a po nju će u Veneciju doći tata i sestra. Daleko od glamura i predstavljanja Hrvatske u dobrom svjetlu. Iz direkcije su joj poručili da neće dobiti publicitet, jer ništa nije postigla. Stoga se postavlja pitanje kome zapravo izbor za Miss u našoj zemlji donosi dobit? Jer ovdje na Baliju bili smo najgori amateri. Naša Miss bez novca i tima koji bi je proveo kroz Scile i Haribde izbora ljepote naprosto nije imala šanse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:24