NOVI SPORAZUM

Hrvatska i BiH potpisale Sporazum o predaji i prihvatu osoba

Valbandon, Pula, 150611.Radni sastanak izaslanstava Ministarstava unutarnjih poslova Republika Slovenije i Hrvatske koji su predvodilii ministrica unutarnjih poslova Republike Slovenije Katarina Kresal i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Tomislav Karamarko, odrzao se u Valbandonu (objekt restorana MUP-a). Nakon sastanka ministar Tomislav Karamarko i ministrica Katarina Kresal na prigodnoj svecanosti potpisali su Sporazum o suradnji u zastiti prijevoza novca i drugih vrijednosti. Na slici: Tomislav Karamarko.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srećko Niketić / CROPIX

ZAGREB - Vlada je danas u saborsku ratifikaciju uputila Sporazum o predaji i prihvatu osoba koje nezakonito borave na njihovu teritoriju, a koji su Hrvatska i BiH potpisale 11. ožujka ove godine u Opatiji.

Iako ratifikacija tog sporazuma počinje u trenutku kada Hrvatska traži izručenje Dragana Paravinje, kojeg se sumnjiči za silovanja i ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, u Vladi tvrde da sporazum nema nikakve veze s tim slučajem.

Naime, Hrvatska izručenje Paravinje traži na temelju međunarodnih ugovora o izručenju, koji su prilično jasni, i ne vjeruje da že tu biti problema, tvrdi naš sugovornik iz Vladinih krugova.

Novi je sporazum, dodaje, ponajprije usmjeren na sprečavanje nelegalnih prekograničnih migracija i prelazaka granice, te že dati pravnu osnovu za povratak tih osoba na područje BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:47