ZAHVALA NA TWITTERU

Hrvati donirali EMSC-u više od 15.000 kuna: ‘Znamo da nismo savršeni, ali ovo puno znači‘

Zbilja vam želimo zahvaliti znajući da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene, poručili su iz EMSC-a
LastQuake tim
 Arhiva Emsc-a

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) zahvalio se na svom Twitter profilu korisnicima iz Hrvatske koji su im uplatili više od 15 tisuća kuna nakon razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu.

- Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj. Zahvalni smo na više od 100 donacija koje smo primili, u totalu više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zbilja vam želimo zahvaliti znajući da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni - poručili su na Twitteru.

EMSC je često kritiziran jer im se web stranice i aplikacija LastQuake ruše od navale prometa nakon jačeg potresa. Naime, popularnost aplikacije EMSC-a poraste svaki put kada se negdje dogodi jači potres, kao što je to prethodno bilo i u Nepalu i Albaniji, što znači da sustav mora podnijeti dodatno opterećenje.

Glavni tajnik EMSC-a Rémy Bossu ranije je u razgovoru za Hinu objasnio je kako im najviše nedostaje trajno financiranje kako bi mogli pokriti plaće, održavanje te unaprjeđenje sustava.

EMSC je osnovan 1975. na preporuku Europske seizmološke komisije s obzirom na to da je euro-mediteranska regija pokazivala potencijalno opasnu seizmičku aktivnost. Sjedište mu je u Bruyères le Châtelu, općini na južnoj periferiji Pariza, a riječ je o neprofitnoj nevladinoj organizaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:07