OPORBENI SAVEZ

HRT: Još jedna stranka izlazi iz SDP-ove koalicije; Čačić: Ovo je prava istina, nemam nikakvih dvojbi!

Nakon što su danas Fokus i IDS, te još ranije Radnička fronta napustile SDP-ovu koaliciju, čini se da bi još jedna stranka mogla njihovim putem

Radimir Čačić, Krešimir Beljak, Dalija Orešković, Peđa Grbin, Anka Mrak Taritaš, Ivica Puljak

 Goran Mehkek/Cropix

Nakon što su danas Fokus i IDS, te još ranije Radnička fronta napustile SDP-ovu koaliciju za parlamentarne izbore koji su pred nama, čini se da bi još jedna stranka mogla njihovim putem.

HRT neslužbeno doznaje da mjesta na listama najveće oporbene stranke neće biti niti za Reformiste Radimira Čačića, a da bi službena objava toga trebala biti sutra.

Od prosvjeda na Markovom trgu koalicija se osjetno osula, a ostaje vidjeti što će učiniti Možemo! u danima koji su pred nama i hoće li biti još odlazaka.

Nakon što je HRT objavio informaciju, Telegram je kontaktirao Radimira Čačića koji je demantirao vijest o napuštanju koalcije.

- Ostajemo uz njih, kazao je odmah na samom početku.

Ukazali su mu na činjenicu da je državna televizija objavila suprotno.

- HRT me jedini nije zvao, nije istina to što tvrde. Nemamo nikakve dvojbe i idemo na izbore u velikoj koaliciji, rekao je.

Prokomentirao je i svoj odnos s Milanovićem.

- Naš stav o njemu ostaje isti. I prije izjave i nakon. Imamo, napokon, i povijest, bili smo najbliži suradnici, kazao je Čačić za Telegram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:41