PREDSJEDNIK LIBERALA

Hrebak objavio kad će biti parlamentarni izbori: ‘Garantiram vam, sve drugo nije logično‘

‘Ja sam predsjednik liberalne stranke koja se priprema za izbore i moram znati kada bi izbori mogli biti‘, rekao je Hrebak

Dario Hrebak

 Damjan Tadic/Cropix

Dario Hrebak, predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke predsjednik Kluba Hrvatske socijalno-liberalne stranke i nezavisnog zastupnika Vladimira Bileka, rekao je tijekom gostovanja na N1 televiziji da "garantira da će se parlamentarni izbori u Hrvatskoj održati ili u travnju ili u svibnju".

"Sve drugo nije sukladno političkoj logici. Ja sam predsjednik liberalne stranke koja se priprema za izbore i moram znati kada bi izbori mogli biti. Ovo govorim prema svom osjećaju. (Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković) reći će kada će biti izbori kada on to procijeni, to građane ne bi trebalo zanimati, mandat traje do rujna", rekao je Hrebak za N1.

Hrebak je komentirao i prijedlog izmjena Kaznenog zakona. "Premijer je došao s dodatnom opcijom i mislim da je to jako dobro, da je to jedan mudar potez. Ja sam bio zadovoljan i s prijašnjom formulacijom tog članka zakona gdje je jasno, ne znam što tu nije jasno, označeno tko je poticatelj, pomagatelj i počinitelj. To su kvalifikacije koje novinari ne mogu biti, to je jasno napisano. To je još jedan dodatni stavak u tom članku zakona gdje se uključuje žrtva postupka i sud, neće politika o tome odlučivati. Sud će odlučivati o tome je li neka informacija u javnom interesu, to je dodatni argument da se novinari mogu baviti svojim poslom", rekao je predsjednik HSLS-a.

Hrebak je rekao da podržava prosvjed novinara koji održao u srijedu. "Novinari imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, ali sam vidio da su relevantni stručnjaci rekli da je ova formulacija dobra te da je to korak naprijed. Mi kao vladajući osluškujemo neke stvari i nema tu posebnog obrata. Zašto ne napraviti nešto bolje ako se može bolje”, dodao je Hrebak. "Sloboda govora je na prvom mjestu, ali moramo napraviti balans između slobode i prava osobe na optuženičkoj klupi", ustvrdio je predsjednik HSLS-a.

Hrebak je komentirao Ivana Turudića, Vladin izbor kandidata za novog šefa DORH-a. "Da imam drugu mogućnosti možda bi izabrao nekog drugog, ali druga 74 zastupnika ne misle tako. Politika tako ne funkcionira, mi kao vladajuća većina moramo napravit kompromis. Uvijek je to politički brak, kompromis je normalna stvar, gdje bi završili kada bi svi vukli na svoju stranu", rekao je Hrebak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:49