UPOZORENJE KOLEGI

Hrebak: ‘Ivica Puljak mora birati - ili 50.000 kuna kazne ili će uvesti transparentnost‘

Ako Split ne otvori svoje račune na transparentan način, kao što piše u zakonu, gradonačelnik će dobiti kaznu

Dario Hrebak

 Damjan Tadic/CROPIX

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak izjavio je u subotu da splitskom gradonačelniku Ivici Puljku prijeti kazna od 50.000 kuna ako Split ne otvori svoje račune na transparentan način.

"Kolega Puljak, koji je dio liberalne obitelji, mora birati - ili 50.000 kuna kazne ili će uvesti transparentnost," rekao je Hrebak na konferenciji za novinare na Rivi.

HSLS je "izgurao" da se zakonom regulira kazna od 50.000 kuna za netransparentnost lokalnih vlasti, rok za uvođenje transparentnosti je lipanj, nakon čega će mjerodavno ministarstvo donijeti naputak, a tad se može krenuti u kažnjavanje.

"Ako Split ne otvori svoje račune na transparentan način, kao što piše u zakonu, a to još uvijek nije napravljeno, kolega Puljak će dobiti kaznu", upozorio je Hrebak.

Predsjednik HSLS-a došao je u Split podržati novoizabrano vodstvo splitskog ogranka stranke, za čijeg je predsjednika izabran Hrvoje Bašić.

Govoreći o koaliranju s HDZ-om, poručio je da HSLS vodi politiku uključivosti, a za Hrvatsku je bolje da HDZ bude s HSLS-om, HNS-om, Reformistima i nacionalnim manjinama, nego s ekstremnim desničarima.

Bašić je najavio da će mu prioritet biti zauzimanje za porezno rasterećenje radi jačanja poduzetništva u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:52