ČEKA SE ODLUKA SUDA

Horvatinčić opet tražio odgodu zatvorske kazne, ovaj put do 31. prosinca! Tvrdi da mu se stanje pogoršalo

U molbi za odgodu Navodi da mu se zdravlje pogoršalo i da mu je nužno daljnje liječenje u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama
Tomislav Horvatinčić
 Niksa Stipanicev/Cropix

Tomislav Horvatinčić (73), koji je početkom prosinca 2019. pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. godine poginuo talijanski bračni par Salpietro, zatražio je još jednu odgodu izvršenja zatvorske kazne od šest mjeseci, do 31. prosinca ove godine.

Odvjetnik Velimir Došen, koji zastupa Horvatinčića u postupku izvršenja kazne, potvrdio nam je da je zagrebačkom Županijskom sudu predao još jednu molbu svog branjenika za odgodom odlaska u zatvor.

Horvatinčić je već u nekoliko navrata odgađao odlazak u zatvor, a sve zbog lošeg zdravstvenog stanja, odnosno teških bolesti. U četvrtak se trebao javiti u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu.

Horvatinčić je 25. veljače ove godine operiran u bolnici u Beču gdje mu je zamijenjena endoproteza, određena mu je terapija, a u rujnu bi se morao javiti na kontrolu u bečku bolnicu. Horvatinčić je 16. lipnja bio na kontroli u Beču gdje je ustanovljeno da i dalje otežano hoda sa štakama. Poliklinika "Peharec", gdje je i dosad obavljao fizikalnu terapiju, preporučila mu je nastavak terapije do kraja kolovoza, a kontrolu krajem rujna ove godine.

U molbi za odgodu izvršenja zatvorske kazne do kraja godine Horvatinčić navodi da mu se zdravlje znatno pogoršalo i da mu je nužno daljnje liječenje u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama.

Prijašnju odgodu Horvatinčić je dobio jer se po mišljenjima liječnika iz zatvorske bolnice nije mogao odgovarajuće liječiti u zatvorskom sustavu. Međutim, ostaje otvoreno pitanje hoće li se uvažiti još jedna Horvatinčićeva molba za odgodu. Ukoliko mu usvoje molbu, od nesreće u kojoj je život izgubio talijanski par prošlo bi više od deset godina da krivac za nesreću ne bi izdržavao kaznu.

Horvatinčić je, podsjećamo, na suđenjima tvrdio da je u vrijeme nesreće nakratko izgubio svijest, odnosno da je imao sinkopu, što mu je bilo i uvaženo, ali je ta presuda bila ukinuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:34