PREBACIVANJE LOPTICE

Horvat: Fond je odgovoran za privremeni smještaj pogođenih u potresu; Fond: Još uvijek nismo!

Ministarstvo graditeljstva i Fond za obnovu međusobno si prebacuju odgovornost dok 1000 obitelji nema adekvatni smještaj
Horvat i Vanđelić
 Darko Tomas/Cropix

Šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić objavio je u utorak da su prije tjedan dana doznali kako oko tisuću obitelji na Banovini, koje su pogođene potresom, još uvijek nema adekvatni smještaj.

Rekao je i kako se nada da će uskoro početi gradnja montažnih kuća, no da će neki stanovnici Banije zimu dočekati u hotelskim smještajima.

Novinari su i ministra graditeljstva Damira Horvata pitali o tom problemu, no on je rekao kako nije prava adresa za to pitanje.

- Zakon je vrlo jasan, odgovornost za privremeni smještaj je na Fondu i zakon daje Vanđeliću mogućnost da zbrine ljude koji nisu zbrinuti, rekao je Horvat.

- Segment privremenog smještaja selimo u ingerenciju Fonda, dodao je Horvat i rekao kako se nada da to neće dugo trajati.

Uskoro mu je stigao i odgovor iz Fonda za obnovu u čijem pravcu pokazuje Horvat kada govori o odgovornosti za privremeni smještaj ljudi koji su ostali bez domova. Odgovaraju: Još uvijek nismo odgovorni., javlja N1.

Vanđelić je, naime, kažu iz Foda, odgovornost za to trebao preuzeti u veljači, kada su usvojene izmjene Zakona. Ali do toga nije došlo. Kako tvrde u Fondu, više puta su zatražili primopredaju ovlasti, ali na koncu je odlučeno da će se ona dogoditi tek 1. listopada. Dakle, za dva tjedna.

Dok dogovori i pregovori oko toga tko je na koncu odgovoran za početak procesa obnove traju, zima je sve bliže, a onih 1000 obitelji “bez ičega”, u strahu je da je ne dočekaju neadekvatnom smještaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:42