'Medvjedi' na rubu očaja

Hokejaši potrošili milijun kuna, prodali 40 tisuća ulaznica, a Arena zatvorena

Hokejaši bi potkraj siječnja trebali igrati četiri međunarodne utakmice EBEL lige
 Sopta/CROPIX

ZAGREB - Ne otvori li Ingra najkasnije do utorka Arenu Zagreb, hokejaški klub Medveščak otkazat će Arena Ice Fever, najveći hokejaški događaj u povijesti Hrvatske od 21. do 29. siječnja!

Potvrdio nam je to predsjednik Kluba hokeja na ledu Medveščak Damir Gojanović.

Stižu gradonačelnici

- U Zagreb su u ponedjeljak trebali doći kamioni s ledom koji smo unajmili od jedne austrijske tvrtke, a potreban nam je za pripremu klizališta u dvorani. Narudžbu moramo potvrditi do utorka. Sve poslije toga bit će prekasno i cijeli ćemo događaj morati otkazati - kaže Gojanović. Šteta će biti nemjerljiva.

U organizaciju četiri međunarodne utakmice u sklobu EBEL lige, klizanja za građane i Red Bull adrenalinskog natjecanja od 21. do 29. siječnja Medveščak je dosad uložio polovicu od dva milijuna kuna. Građani su do sada kupili 40 tisuća ulaznica za sva događanja.

Medveščak će se tretirati kao da je sve utakmice ( s austrijskim KAC Klagenfurtom , Vienna Capitalsom, VSV Villachom te slovenskom Tilia Olimpijom) izgubio, zbog čega će mu prijetiti ispadanje iz lige.

A možda i najveća šteta bit će narušavanje ugleda koji će doživjeti Zagreb i Hrvatska - svoj dolazak na događanja najavili su gradonačelnici Klagenfurta, Villacha, Beča, Ljubljane te slovenski i austrijski ministar sporta!

- Zbog neizvjesne situacije u kojoj Medveščak još nema službeno očitovanje nadležnih ustanova i tvrtki, za sada su zaustavljene sve promocijske aktivnosti u Sloveniji i Austriji, što će se vjerojatno odraziti i na dolazak inozmenih gostiju u Zagreb - kaže Ranko Vučinić, glasnogovornik kluba.

Nema ni za božićnicu

Zbog hitnosti situacije u Zagrebačkom holdingu u ponedjeljak ujutro zakazan je sastanak Uprave.

Razmatrat će se mogućnost da Holding od svojih sredstava isplati dio zaostalih dugovanja prema Ingri. Problem je, međutim, to što Holding nema novca ni za isplatu božićnica svojim zaposlenicima, a prema njihovu tumačenju ugovora s Ingrom, tu su obvezu ionako dužni podmiriti Grad i država. A prema njihovim tvrdnjama, to su odbijali učiniti cijelu prošlu godinu.

Otvorili bi za 7 milijuna

Podsjetimo, Ingra je zatvorila dvoranu na Laništu jer im Holding (odnosno Grad i država kao zakupci Arene) duguju ukupno 47,7 milijuna kuna.

Dug se odnosi na kvartalni zakup dvorane u 2011. godini, depozit od 17,7 milijuna kuna te troškove održavanja u 2010. godini, za što potražuju još sedam milijuna kuna (Holding im je po toj stavci uplatio 2,2 milijuna kuna).

Ingra bi, kako doznajemo, pristala otvoriti objekt ako joj se uplati sedam milijuna kuna, koliko iznosi potraživanje za troškove održavanja u 2010.

Nema druge opcije, Ingra ne otvara

Medveščak nema alternativu u slučaju otkazivanja utakmica u Areni. Utakmice neće moći igrati ni u Domu sportova. Naime, u tom se razdoblju u dvorani održava Zagreb Indoors.

Unatoč nekim najavama da će tvrtka Lanište preuzeti upravljanje Arenom, Ingra je to Jutarnjem listu službeno demantirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:41