NACIJA U IŠČEKIVANJU

HOĆEMO LI NA HRT-u GLEDATI ČILIĆA U FINALU?'Polufinale US Opena nismo pratili zbog štednje'

Odmah nakon Čilićeve pobjede u polufinalu kontaktirali su nositelje prave US Opena kako bi osigurali tv-prijenos finala u ponedjeljak kasno navečer
 AFP

Dat ćemo sve od sebe da našim gledateljima omogućimo prijenos finala US Opena u kojem igra fenomenalni Marin Čilić, tvrde s HRT-a.

Javna televizija teniske okršaje, kao ni polufinale US Opena u kojem je Čilić nadigrao Rogera Federera, nije prenosila zbog štednje.

- Budžet Sportske redakcije za ovu godinu je skresan, a kako smo mi već popratili Zimske olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo u nogometu i mnoge druge sportske manifestacije, morali smo od nečega i odustati, pa je izbor, među ostalim, pao i na US Open - objašnjavaju HRT-ovci koji su odmah nakon Čilićeve pobjede u polufinalu stupili u kontakt s nositeljima prava US Opena kako bi osigurali televizijski prijenos finala u ponedjeljak kasno navečer.

- Međutim, nositelji prava US Opena nisu htjeli pokrenuti pregovore dok ne završe polufinalni mečevi. Naime, cijenu finalnog prijenosa formiraju tek nakon što doznaju tko su finalisti. A kako je vremenska razlika između New Yorka i Zagreba šest sati, cijelo nedjeljno jutro i poslijepodne čekali smo da razmotre našu ponudu i odrede cijenu prijenosa. Ne bude li ona astronomski visoka, publika u Hrvatskoj moći će uživati gledajući Čilića u velikom finalu - obećali su HRT-ovci.

Ako HRT ne otkupi prava prijenosa, gledatelji će finalni meč moći gledati na Eurosportu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 15:27